Societat

penedès bio

El turisme feliç

Florian Porsche i Vero Grimal van posar en marxa el primer biohotel rural de l'Estat espanyol fa dos anys a Vilobí del Penedès. Cal Ruget s'ha convertit en un racó per al turisme feliç

Fa dos anys que van obrir les portes i han descobert que un projecte empresarial de fer un petit biohotel rural s'ha convertit en el seu projecte de vida. Cal Ruget és una antiga masia restaurada que té set habitacions amb vistes per descansar la vista, una cuina per a la recuperació del cos i un servei personal per descansar la ment. En Florian i la Vero van estar buscant durant anys abans de tirar endavant aquest projecte. I va ser la seva connexió personal amb el mercat setmanal de Vilafranca el que els va anar apropant cada vegada més al Penedès. Volien una casa que fos casa seva i els permetés obrir les portes per rebre els seus clients oferint-los el servei més personal que saben. «Les portes de casa estan obertes les 24 hores del dia», insisteix la Vero, ensenyant la cuina. «Els clients han d'estar com a casa, amb la diferència que aquí els donem les coses fetes.» I el cert és que s'hi senten tan bé que algun dia a l'hora de netejar les habitacions es troben els llits fets. El concepte del servei de proximitat que donen en Florian i la Vero arriba a connectar tant amb alguns clients que demanen d'entrar a la cuina a preparar el sopar amb en Florian i no els importa fer d'ajudants: tallen cebes, pelen patates i van a l'hort a buscar el que faci falta per posar a la cassola. Aquest és un dels detalls que ha convertit Cal Ruget en un espai diferenciat de la resta d'oferta gastronòmica del Penedès. Gairebé tot el que en Florian posa als fogons prové de l'hort que creix a la mateixa finca. Allà hi ha clients que planten amb ells en tallers que han organitzat per a empreses; hi ha grups que aprenen tècniques culinàries amb productes biològics i hi ha simplement qui aprofita l'estada per aprendre alguna cosa més sobre el menjar i la salut.

«Aquí es pot menjar alguna cosa més que soja i alfals?» li ha preguntat algun client a la Vero a l'hora de fer la reserva. El profund desconeixement sobre els productes biològics és un handicap que encara s'ha de superar a Catalunya. La Vero els explica que a Cal Ruget es pot menjar un enciam que és l'enveja de tots els enciams del supermercat i uns tomàquets acabats de collir que no tenen preu. En Florian creu fermament en el potencial del Penedès per acollir turisme de qualitat. Per això és feliç anant cada dia al mercat, a les botigues de confiança i als pagesos i grangers de la zona per comprar els millors productes biològics per cuinar plats senzills i exquisits per als seus clients.

«Hi ha molta gent que necessita petites carícies invisibles i aquí les troben», diu la Vero. Perquè saber que algú prepara la taula per a tu, que cuina per a tu o que comença el dia pensant en el que tu necessitaràs et fa sentir millor.

Des de Cal Ruget, en Florian i la Vero han trobat una plataforma per fer promoció dels productes del Penedès. Tenen una carta d'una trentena de vins i caves de la zona i aprofiten la seva posició per enviar els seus clients a visitar cellers o a comprar vins i caves que valen la pena i que són difícils de trobar als supermercats. Precisament, una de les coses que han notat en els últims anys és una millor predisposició dels cellers i caves per rebre visites els caps de setmana. Diuen que el sector està canviant i que només amb una mentalitat més oberta es podrà tirar endavant el turisme com una alternativa econòmica real al Penedès. En Florian recorda que de bons vins se'n fan a molts llocs i diu que el Penedès necessita alternatives: «L'art és saber vendre el que fas», diu. De la mateixa manera que San Francisco va apostar per la preservació del territori i ara s'ha vist clarament que aquest és el seu valor afegit, el Penedès s'ha de convertir en un valor afegit per al turisme de Barcelona o dels voltants, explica la parella. Moltes empreses i iniciatives han apostat ja per aquesta via de negoci que permet atraure turisme de qualitat. Ells volen turistes de qualitat perquè, al cap i a la fi, els obren les portes de casa seva i a tothom li agrada rebre les millors visites. També quan són turistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona