Societat

La jutge autoritza el desallotjament de les carpes de supervivents de l’incendi de Badalona

La magistrada del jutjat contenciós número 6 de Barcelona considera que hi ha un “evident interès públic” pels “aldarulls” entre els acampats i per “la pandèmia de la covid-19”

La jutge ha ordenat el desallotjament forçós de les víctimes de l’incendi de la nau ocupada de Badalona (Barcelonès) que estan acampades al carrer des que va passar l’accident a causa dels “aldarulls” i “actituds incíviques” ocorreguts entre els supervivents i el context de la pandèmia.

En una interlocutòria, la magistrada del jutjat contenciós número 6 de Barcelona ha resolt estimar la mesura cautelaríssima sol·licitada per l’Ajuntament per desmantellar el campament improvisat, en el qual resideixen des de fa unes tres setmanes desenes de migrants que vivien a la nau incendiada i no van voler acceptar l’alternativa habitacional del consistori.

La jutge considera que hi ha un “evident interès públic” en dur a terme el desallotjament pels “aldarulls” que han tingut lloc entre les persones acampades a “circumstàncies inidònies” i per preservar la seva salut arran de la pandèmia de la covid-19” que assola la societat espanyola i tot el món”.

“No només hi ha un evident interès públic en dur a terme el desallotjament de les persones que ocupen la via pública a la vista dels aldarulls que tenen lloc entre els mateixos, sinó que a més la necessitat de vetllar per la vida i integritat d’aquestes persones, els que no accepten la solució habitacional i d’altres índoles ofertes per l’Administració, determina que sigui necessària l’autorització judicial reclamada”, assenyala l’interlocutòria.

En la seva decisió, la jutge ha tingut en compte els informes de la Guàrdia Urbana remesos pel consistori sobre “actituds incíviques de les persones acampades a la via pública, atencions sanitàries per pèrdua de consciència o insuficiència respiratòria, manifestacions espontànies i intents de mediació municipal fallits”.

Es tracta d’informes sobre les actuacions que la policia local va dur a terme els dies 19 i 21 de desembre arran “d’una baralla entre persones acampades, seguides del consegüent escàndol, encesa de fogueres, tensions i baralles entre els membres de l’assentament el dia 22 amb resultat de dues persones lesionades, una d’elles detinguda, presència d’ambulàncies i de reforç d’efectius policials”.

Així mateix, la jutge recorda que, a excepció de set, els acampats no han volgut acceptar la solució que els serveis socials municipals els van oferir i que incloïa “una alternativa habitacional, aliments, roba, assessorament jurídic, seguiment social i suport a les denúncies per obtenir duplicats de documentació perduda en l’incendi, obtenció de targetes sanitàries, seguiment mèdic i suport sanitari”.

“Les persones acampades es neguen a traslladar-se del recinte habilitat pels serveis socials a la mateixa zona, manifesten desitjar traslladar-se en grup o al menys en un grup nombrós a un lloc en el qual puguin cuinar i estar tranquils, manifestant no desitjar separar-se, així com els seus recels pel que fa a les solucions ofertes per l’Administració”, argumenta la magistrada.

Aquesta resolució es produeix dos dies després que l’Ajuntament, que lidera Xavier García Albiol (PPC), sol·licités al jutjat que ordenés el desallotjament forçós de l’acampada, situada a la rambla de Gorg, a escassos metres de la nau sinistrada del carrer Guifré -en la qual van morir quatre persones-, després de fracassar la mediació.

El passat 24 de desembre l’executiu municipal els havia demanat que marxessin mitjançant una notificació en la qual al·legava que no podien saltar-se el toc de queda nocturn decretat per la pandèmia i els recordava que no tenien permís per acampar a la via pública, això després d’haver-los instat en múltiples ocasions al fet que desmuntessin el campament.

Els okupes de l’acampada del Gorg de Badalona es traslladen al solar de la nau incendiada per evitar el desallotjament

ACN

Els okupes de la Rambla Gorg de Badalona han abandonat aquest vespre l’acampada per tornar al solar de la nau incendiada el passat 9 de desembre.

Són els immigrants que malvivien a la nau on van morir quatre persones. Aquest dimecres una jutgessa ha autoritzat el seu desallotjament de la Rambla del Gorg on havien acampat a la via pública, a petició de l’Ajuntament de Badalona.

Segons fonts municipals, els serveis socials els estan oferint una alternativa residencial i alguns ja l’han acceptat. I també expliquen que la Guàrdia Urbana de Badalona s’hi ha hagut de traslladar aquest vespre per una batalla campal entre els immigrants.

L’Ajuntament de Badalona havia demanat l’autorització cautelaríssima del desallotjament de la Rambla del Gorg i la magistrada ho ha acceptat tenint en compte els informes policials que adverteixen d’incidents i de la negativa dels acampats de ser reallotjats pels serveis socials.

L’ordre de desallotjament fa referència a la Rambla del Gorg en tractar-se d’una ocupació de la via pública, per tant, no seria vàlida pel retorn dels immigrants al solar de la nau incendiada, ja que és un solar privat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les fires del 1 de Maig omplen els carrers de Figueres

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona