Societat

Els Mossos despleguen controls a les carreteres per garantir el confinament municipal

La policia revisa accessos a les estacions de transport públic

La Guàrdia Urbana de Barcelona fa controls de mobilitat el primer dia de les noves restriccions de mobilitat

Els Mossos d’Esquadra, en coordinació amb les policies locals, han posat en marxa un ampli dispositiu per garantir que es respecta el confinament municipal que ha entrat en vigor aquest dijous a Catalunya i que s’allargarà almenys durant deu dies amb l’objectiu de frenar la transmissió de la Covid-19.

La policia catalana ha activat un desplegament amb 258 controls en carreteres principals i secundàries de la xarxa viària, de dia i de nit. El cos policial farà comprovacions selectives a les entrades i sortides de les poblacions, com les que feien aquest matí a la carretera T-11, a l’entrada de Tarragona. Els Mossos també han desplegat punts de control als accessos a l’AP-7 i altres vies principals i secundàries de les comarques gironines per comprovar que no es fan desplaçaments injustificats. Cap a les dotze dels migdia, diversos efectius n’han establert un a la sortida de l’autopista, al terme de Maçanet de la Selva.

També s’han planificat revisions als accessos de les estacions de transport públic, com les estacions de trens de Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat, per garantir que els desplaçaments s’ajusten a les noves mesures.

Des d’aquest dijous només es podrà sortir de la localitat de residència per motius de causa major, com per exemple anar a treballar, a estudiar, a un hospital o assistir a una persona dependent. Els agents poden requerir una declaració d'autoresponsabilitat i documents acreditatius. A diferència del període nadalenc, on la mobilitat ha estat restringida a l’àmbit comarcal però amb diverses excepcions, a partir d’avui no es permet sortir del municipi per anar, per exemple, a una segona residència o fer visites a familiars o persones properes.

El control de la mobilitat perquè no hi hagi desplaçaments no justificats entre municipis se sumarà a la vigilància del toc de queda nocturn.

Les policies locals mantindran la supervisió del compliment de les mesures en l’àmbit del comerç i la restauració.

Durant els propers deus dies totes hauran d'abaixar la persiana els centres comercials i les botigues de més de 400 m2 que no es considerin essencials. Els caps de setmana nombrés podran obrir els comerços qualificats d’essencials.

Es mantenen  com fins ara les restriccions a l’activitat de bars i restaurants, que només poden obrir per oferir esmorzars i dinars, i del sector cultural, amb restriccions d’aforament.

Les activitats esportives i en gimnasos només estan autoritzades quan es facin a l’aire lliure.

La Guàrdia Urbana demana documentació als vehicles i recorda que la circulació està restringida

ACN

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha començat a controlar des d’aquest matí la mobilitat a la ciutat en el primer dia de confinament municipal.

Així s’ha pogut constatar, per exemple, en un punt de la Ronda Litoral en sentit Llobregat, on un control del cos de policia local atura vehicles que surten de Barcelona de forma aleatòria.

Diversos cotxes de la Urbana indiquen amb cartells lumínics que la mobilitat està restringida i els agents fan parar cotxes i motos per demanar als conductors cap a on es dirigeixen. També els recorden que des d’aquest dijous ja està en vigor el confinament municipal i remarquen que, per tant, només es permet sortir del municipi per motius essencials, com anar a treballar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona