Societat

Prats diu que el retorn a les aules “suma” però apunta que la incidència en nens ha estat més baixa en període escolar

La investigadora aposta per “allargar” les restriccions

Avisa que gener i febrer seran “molt durs” i caldran mesures

La investigadora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Clara Prats ha afirmat que el retorn escolar i laboral “suma” i suposen “factors de risc”. Tot i això, ha apuntat que de l’anàlisi de les dades del primer trimestre s’observa que la incidència de la covid en la franja de 0 a 9 anys és inferior a la de la mitjana i ho va ser especialment a l’octubre i novembre. En adolescents, la incidència és similar a la de la resta de la població. D’altra banda, ha apostat per “allargar” les restriccions més enllà de 10 dies perquè en una setmana encara s’anirà “a pitjor”. Ha avisat que gener i febrer seran “molt durs” i caldran mesures “de forma constant” i que al març, tot i no estar bé, les perspectives “començaran a ser més bones”.

Prats ha explicat que les previsions encara són d’empitjorament i que caldrà veure si la situació no s’accelera més pels efectes de la nit de Cap d’Any i el dia de Reis. En aquest sentit, ha confiat que les mesures que van entrar en vigor aquest dijous ajudin però ja ha afirmat que no seran suficients “per doblegar la corba i fer-la baixar”.

Pel que fa al retorn a les escoles, ha lligat aquest al retorn a l’activitat laboral total: “Tot suma i segueixen sent factors de risc”. Segons les seves anàlisis, els nens de zero a nou anys estan “sistemàticament” per sota de la mitjana poblacional d’incidència i ha destacat que quan ha estat més baixa ha estat a l’octubre i novembre. “Això ens fa pensar que d’alguna forma això podria haver ajudat al control de la franja més infantil”, ha declarat.

En la franja fins als 19 anys, han observat que està “pràcticament sempre a la mitjana” i no s’han situat per sobre o molt per sobre pel fet d’anar a l’institut.

Segons Prats, les franges que han actuat com a “motor” de la pandèmia des de l’estiu han estat la de 20 a 29 i la de 30 a 50 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acaben les obres de substitució del col·lector a la riera d’Arbúcies

arbúcies
societat

Funcionaris de presons protesten per l’acord laboral amb quatre sindicats

Barcelona
societat

Activada l’alerta per pluges intenses a Barcelona i Tarragona

Barcelona

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa