Societat

Admeten que hi ha màfies vinculades a ocupacions

El consistori sancionarà els bancs i els grans tenidors si no posen immobles buits a lloguer

La degradació de carrers del centre “facilita” actes delictius

L’Ajuntament de Lloret de Mar admet que hi ha “màfies” vinculades a casos d’ocupacions conflictives al municipi. La regidora d’Habitatge, Jénnifer Pérez (ERC), diu que exigiran als bancs i als grans tenidors de pisos ocupats i amb problemes de convivència veïnal que actuïn per posar fi a la situació de conflictivitat i facilitin la posada de l’immoble al parc municipal de lloguer.

L’equip de govern, de Junts, ERC i quatre edils no adscrits, prepara sancions perquè alguns propietaris impossibiliten el dret a l’habitatge, assenyala la regidora. La llei del dret de l’habitatge de la Generalitat inclou sancions mínimes de 3.000 euros quan s’impedeix l’accés a una llar. L’esmentada llei, la 18/2007, també té en compte que la sanció varia en funció de l’immoble i del nombre de requeriments desatesos, indiquen fonts de l’Ajuntament.

En aquest sentit, la inspecció de 50 pisos buits que el consistori i la Generalitat faran abans del 18 d’abril a Lloret ajudarà a agilitar els expedients de sanció, confia la regidora. La inspecció –explica Pérez– permetrà saber si hi ha condicions de salubritat en els habitatges buits –164, segons el registre de l’Agència de l’Habitatge– i si en alguns immobles hi ha ocupes, ja sigui per raons de vulnerabilitat o per cometre delictes.

El regidor delegat del nucli urbà, Albert Ferràndez, admet que la degradació d’alguns carrers del centre, amb negocis tancats i poca activitat, “afavoreix” des de fa temps que hi hagi més ocupacions delictives.

L’equip de govern prepara un pla contra l’ocupació irregular, que podria ser aprovat a curt termini. El consistori ha constatat que en algunes finques hi ha “tràfic de substàncies estupefaents i connexió irregular dels serveis”. És on vol incidir l’Ajuntament, explica Pérez.

LA XIFRA

3.000
euros
és l’import mínim de la sanció per incompliment de la llei del dret a l’habitatge, en què es basarà l’Ajuntament.

LA DATA

23.12.20
és el dia que
l’Ajuntament de Lloret va a provar el pressupost del 2021 (74,3 milions), amb inversions al nucli urbà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia