Societat

opinió

El plaer ha estat nostre... Gràcies, Sergi!

Els qui hem tingut el privilegi de conèixer-lo, sabem que era apassionat en els reptes i que treballava de valent per donar el millor servei als ciutadans

La gran família del Consorci Besòs Tordera i de la Fundació Rivus està de dol, consternada i abatuda per la pèrdua del nostre amic, company i referent Sergi Mingote. En nom meu i en representació de tots els companys i companyes, vull retre-li un merescut homenatge amb aquest senzill però emotiu escrit.

El novembre del 2011, Sergi Mingote esdevenia president del nostre Consorci, aleshores Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, i ho feia amb les ganes, l’entusiasme i la intensitat que sempre posava en tot allò que emprenia, en tot allò que feia.

A més de l’esport i la natura, al Sergi li encantava comunicar, donar a conèixer què es feia i per què es feia. Així, va esmerçar tots els esforços a fer pública la gran tasca que aquest ens havia fet d’ençà de la seva fundació, el febrer del 1988, per a la millora de la conca del Besòs i va obrir a totes les formacions polítiques els seus òrgans de govern, creant la primera comissió de govern amb representació plural de sigles i partits. I és que, com ell va repetir incansablement durant tot aquest temps: “Els rius no tenen colors polítics.” I és que així era el Sergi, una persona a qui li agradava sumar, treballar en equip, buscar complicitats i sinergies.

La llista de reptes i fites assolides amb el Sergi al capdavant és molt llarga: arranjament i connexions de camins fluvials, potenciació dels programes de suport, creació de campanyes de conscienciació i pedagogia, premis i concursos per a nens i joves, reunions periòdiques per subconques, millores a les EDAR, projectes de recerca, impuls de les xarxes socials... I amb ell també es va fer realitat l’ampliació de l’àmbit d’actuació a la conca de la Tordera, un fet que va suposar el canvi de nom de l’organisme a Consorci Besòs Tordera. Quan ell va arribar, formaven part del projecte 52 municipis i avui en som 64. I és que, els qui hem tingut el privilegi de conèixer i treballar amb ell, sabem que així era ell, apassionat en els seus reptes i que treballava de valent per donar el millor servei a ciutadans i municipis.

Amant de l’esport, la natura i la solidaritat, també li devem ser un dels impulsors de la creació de la Fundació Rivus, que ara queda òrfena. Quantes il·lusions i idees tenia per fer d’aquest, un gran projecte.

El K2 li ha arrabassat la vida i ja no podrà seguir amb aquests i altres projectes. En nom meu i en el de tots els companys i companyes que formen part d’aquest Consorci i de la Fundació, amb el cor encongit d’ençà que hem conegut aquesta tràgica notícia, no puc fer res més que dir-te que continuarem treballant, amb les ganes, el convenciment i la il·lusió amb què tu ho feies, per fer realitat aquests somnis, els teus somnis, els nostres somnis.

“He tingut l’ocasió i el privilegi de treballar amb el gran equip de professionals que formen aquesta casa”, deia en Sergi en una entrevista de balanç realitzada en acabar el seu primer mandat, el 2015, i publicada al butlletí del Consorci. Amic, company... el privilegi ha estat nostre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Agència Tributària de Catalunya destapa 286 milions de frau fiscal

barcelona
societat

Avancen dos setmanes la precampanya contra incendis a Collserola

BARCELONA
sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà