Societat

L’Arquebisbat de Tarragona porta a Fiscalia un possible cas d’abusos sexuals d’un capellà

Els fets haurien passat fa 20 anys i afectarien almenys dues víctimes

L’Arquebisbat de Tarragona ha portat a Fiscalia un possible cas d’abusos sexuals per part d’un prevere fa dues dècades i ha posat els fets en coneixement del Vaticà, segons ha informat aquest dijous l’arquebisbe, Joan Planellas.

El denunciat és mossèn Manuel Fuentes, canonge arxiver de la catedral de Tarragona i director de l’arxiu històric arxidiocesà tarragoní, segons ha avançat el diari ARA, que apunta a l’existència de dues víctimes. L’arquebisbat ha apartat cautelarment el prevere de les seves funcions.

De la seva banda, fonts de la Fiscalia de Tarragona han confirmat a l’ACN que incoaran diligències d’investigació per tal “d’estudiar bé” els fets, malgrat que ja haurien prescrit.

Planellas ha explicat que va ser al desembre quan ell va rebre una informació d’un possible cas d’abusos sexuals i ha reiterat que té “una voluntat sincera de màxima pulcritud en qüestions de gravetat” i que, per aquest motiu, “s’està actuant, com a primers interessats, perquè s’imposi la veritat i la justícia”.

L’arquebisbe de Tarragona ha informat que s’ha activat el protocol d’actuació previst per aquests casos i que, un cop acabada una primera investigació urgent i preliminar, s’ha acordat facilitar la informació disponible a la Santa Seu i portar el cas a la Fiscalia aquest dijous perquè, “si ho creuen necessari, puguin realitzar les diligències i investigacions oportunes”.

“Des de l’Arquebisbat mirarem de ser el màxim pulcres perquè es respecti l’honorabilitat de tots els possibles implicats en aquest cas i alhora reclamem la presumpció d’innocència fins que no es demostri el contrari”, ha manifestat.

L’arquebisbe ha revelat que s’ha posat en contacte personalment amb les possibles víctimes de les quals tenen coneixement i que, segons ha dit, volen que es respecti la seva privacitat.

Condemna a tota mena d’abusos

L’arquebisbe ha refermat que l’Arquebisbat de Tarragona “condemna tot abús sexual, de poder i de consciència, especialment quan hagi estat comès per un clergue”.

“Faig meu el dolor de totes les víctimes i novament convido a denunciar aquests fets execrables a les autoritats civils i a l’Oficina de prevenció i protecció d’abusos de l’Arquebisbat”, ha afegit.

“Reitero la disponibilitat i voluntat pròpia i de tot l’Arquebisbat per a continuar investigant els fets coneguts i per col·laborar amb la justícia del país amb tot el que sigui necessari”, ha manifestat l’arquebisbe.

Planellas ha demanat que aquests fets no entelin la “bona feina i l’entrega generosa” dels mossens de l’Arquebisbat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Presenten un Temps de flors adaptat a l’estat de sequera

GIRONA
INSTITUCIONS

Accessos oberts al port de Barcelona per primer cop, durant tres dies

BARCELONA
ADMINISTRACIONS

Un paquet de projectes socials seran finançats amb 11,1 milions de la taxa turística a Barcelona

bARCELONA

La Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt

Acaben les obres de substitució del col·lector a la riera d’Arbúcies

arbúcies
societat

Funcionaris de presons protesten per l’acord laboral amb quatre sindicats

Barcelona
societat

Activada l’alerta per pluges intenses a Barcelona i Tarragona

Barcelona

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona