Societat

Impulsen un assaig clínic amb immunoglobulines per prevenir els efectes secundaris de la covid

Investigadors de l’IMIM-Hospital del Mar participen en la recerca

Investigadors i metges de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques de l’Hospital del Mar, de la Universitat de Califòrnia-Davis i de la de Texas han impulsat un assaig clínic per analitzar la utilitat de l’administració d’un suplement alimentari per evitar els efectes secundaris de la covid.

Es tracta d’immunoglobulines d’origen boví que en models animals han demostrat la seva utilitat per reduir la inflamació provocada per la infecció, la progressió a formes greus de la malaltia i la síndrome post covid.

Els primers pacients de l’estudi, denominat PICNIC, estan prenent dues dosis diàries d’aquest suplement. S’analitzaran 420 pacients, dels quals 280 prendran aquestes immunoglobulines.

L’investigador principal de l’assaig i membre del Grup de recerca en Patologia infecciosa i antimicrobians de l’IMIM-Hospital del mar, Robert Güerri, ha explicat que el tractament vol “segrestar i ajudar a eliminar el virus d’un dels reservoris principals que hi al cos, el budell”.

La presència del SARS-CoV-2 en aquesta part del cos es deu al fet que el seu teixit expressa gran quantitat dels receptors, l’enzim ACE2, que utilitza el virus per entrar a les cèl·lules humanes i reproduir-se.

El suplement alimentari (EnteraGam) està basat en sèrum boví, molt ric en immunoglobulines, també conegudes com a anticossos, un dels elements que utilitza el sistema immunitari per a detectar i identificar virus i bacteris nocius.

El producte està liofilitzat, fet que permet que, en arribar a l’estómac, les immunoglobulines recuperin la seva forma original i puguin així dur a terme la seva tasca, identificar les proteïnes del virus i alertar al sistema immunitari de la seva presència.

Aquest tractament no substitueix els que ja es donen als pacients amb covid, sinó que és complementari. Els pacients prenen el suplement via oral, dos cops al dia, durant dues setmanes i se’ls fa un seguiment durant dues setmanes més.

La hipòtesi dels investigadors, ja demostrada en models animals, és que la seva ingesta “pugui fer disminuir el risc de progressió de formes lleus de la malaltia, que ara no reben cap tractament específic, a formes més greus, així com la inflamació, que provoca l’anomenada tempesta de citosines, i els efectes secundaris de la covid-19”, ha explicat Güerri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona
educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona