Societat

Tornen les càrregues en la sisena nit de protestes a Barcelona

Un miler de manifestants s’han trobat davant l’estació de Sants i han caminat cap al centre de la ciutat

Tot i que Barcelona ha viscut aquest diumenge una nit més tranquil·la que les cinc precedents, la manifestació convocada per donar suport al raper Pablo Hasel ha discorregut sense incidents greus, excepte alguns enfrontaments en acabar la protesta i actes vandàlics aïllats al centre de la ciutat.

Segons el balanç que han fet els Mossos d’Esquadra cap a les deu de la nit, han detingut a vuit persones, cinc per robatori en una botiga de roba i tres per desordres públics, en un operatiu en el qual ha participat també la Guàrdia Urbana de Barcelona.

A les 19 hores, ha començat la mobilització davant de l’estació de Sants de Barcelona, completament blindada pels Mossos d’Esquadra, on inicialment hi havien unes 300 persones.

Els concentrats s’han assegut al terra i han afirmat que no només es manifesten per la llibertat de Hasél, sinó també per la sanitat pública i el futur dels joves, o contra la llei Mordassa.

“Ens heu ensenyat que ser pacífics és inútil”, es pot llegir en una de les pancartes dels concentrats.

Els Mossos han desplegat les furgonetes i agents antiavalots davant de l’entrada de Sants, i també alguns agents dins. Hi ha hagut algunes identificacions, però després l’ambient ha estat pacífic.

Després, un miler de persones, segons xifres de l’Ajuntament de Barcelona, han caminat des de l’estació de Sants fins al centre de la ciutat en la sisena nit de protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél.

De fet, han intentat arribar fins a Plaça Espanya però un fort dispositiu dels Mossos els ho ha impedit. Per això, han iniciat una ruta cap al centre de la ciutat, direcció Gran Via. La manifestació s’ha desenvolupat de forma totalment pacífica i sense enfrontaments amb la policia fins al final.

Alguns encaputxats han llançat objectes com a pedres, papereres, borses d’escombraries i ampolles de vidre contra els efectius policials a Via Laietana.

També han llançat alguns petards i han arrencat elements del mobiliari urbà per llançar-los als mossos que custodiaven la comissaria, mentre el gruix dels manifestants es mantenien allunyats d’aquests incidents.

Igual que havia passat en les jornades de protesta dels últims dies, en arribar les deu de la nit, gradualment, la situació ha començat a normalitzar-se.

L’Ajuntament de Barcelona havia retirat 108 contenidors d’escombraries per evitar que fossin utilitzats com a barricades i incendiats, igual que ha passat en les nits anteriors.

Les manifestacions, que van començar dimarts passat, dia 16, s’han saldat, fins ara, amb 102 persones detingudes, de les quals de moment només una ha ingressat a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres