Societat

Salut precisa que “donar aire és important, però mantenint la contenció”

Aragonès insta l’Estat i la UE a resoldre els problemes de subministrament de vacunes

La Rt es va situar ahir per sobre d’1 i les UCI continuen plenes

Amb una velocitat de propagació per sobre d’1 i un risc de rebrot cinc punts per sobre de l’últim balanç (273), la situació d’estancament en el control de la pandèmia “no permet plantejar una desescalada o una reobertura”. Després que el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, obrís una porta a l’esperança per als sectors més castigats per les restriccions amb l’expressió “hem de donar aire a qui no té aire”, ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, va tornar a fer un crit a la prudència i va recordar que estem “davant d’unes setmanes clau” i que “cal donar temps per rebaixar el nombre de persones ingressades a les UCI” –ahir encara n’hi havia 587, 6 menys que el dia anterior– i per avançar en la campanya de vacunació. “Sí que s’ha de donar una mica d’aire en alguns sectors, però mantenint la contenció”, va precisar Vergés.

La consellera, acompanyada del vicepresident, Pere Aragonès, van ser ahir al Clínic per recordar que va ser en aquest hospital on es va diagnosticar, avui fa un any, el primer cas de coronavirus a Catalunya. Després d’agrair l’esforç dels professionals i els ciutadans, Aragonès va insistir que aquest any ha servit per posar de manifest que “cal posar les cures i l’economia de la vida al centre”. Igual que Vergés, Aragonès va voler deixar clar que “tot i que estem guanyant la batalla, no ens podem relaxar” i cal continuar “fent esforços”. En aquest sentit va assenyalar com a clau que es pugui complir el calendari de vacunació. “Necessitem moltes més vacunes”, va afirmar, i va demanar “a l’Estat i la UE que resolguin les dificultats de subministrament”.

El doctor Toni Castells, director mèdic del Clínic, va dir que parlava en representació de tot el sector. Des d’aquell primer cas, el 25 de febrer de l’any passat, “s’ha transformat l’hospital”. En aquest temps i amb els llits de crítics doblats, han atès 7.000 malalts, han tingut més de 4.000 ingressats, un miler dels quals a les UCI, i més de 400 morts.

LA FRASE

Necessitem moltes vacunes. L’Estat i la UE han de resoldre els problemes de subministrament
Pere Aragonès
vicepresident del govern

Situació disparada a la Val d’Aran

Davant l’augment disparat de casos a la Val d’Aran, amb un risc de rebrot de 1.974 punts i el 92% de casos de la variant britànica, la consellera de Salut, Alba Vergés, va demanar ahir a la síndica de la Val d’Aran, Maria Vergés, que vigili el compliment de les quarantenes de les persones que han d’estar aïllades pel fet de ser positives o contactes de contagiats de coronavirus. Vergés va assegurar que fa dies que parlen amb la síndica sobre les mesures per reduir l’afectació, però va explicar que en els últims dies “s’ha vist més moviment de persones” a les poblacions de la Val d’Aran.

La síndica havia demanat a Salut que actués dient que no tenen “més instruments ni competències” de les que ja apliquen actualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona