Societat

la crònica

La Polifònica, nominada

Per al premi al millor espectacle en directe s’ha nominat, entre d’altres, ‘La dama que havia infantat el sol’, estrenada a la catedral de Girona al desembre

La Federació de Cors de Clavé i el Moviment Coral Català organitzen cada any els premis Josep Ansem Clavé del Cant Coral a Catalunya, amb l’objectiu de guardonar les millors produccions i els personatges més rellevants de l’any anterior. Els premis són de nominació popular i els atorga un jurat format per professionals vinculats al món coral i la cultura popular. Per al premi al millor espectacle en directe s’han nominat algunes produccions, entre les quals hi ha La dama que havia infantat el sol, estrenada a la catedral de Girona, dins del cicle de Nadal, a càrrec de la Capella Polifònica de Girona, la coral infantil GiroNins, els solistes Pau Riuró i Begoña Alberdi, i la imatge i locució del Grup Proscènium.

L’estrena va tenir lloc el dia 20 de desembre passat, en plena crisi per la pandèmia, que va obligar –entre altres mesures– a restringir la quantitat de públic que pretenia accedir-hi. Esperem que d’ara endavant, quan aquest mal moment hagi passat, se’n pugui fer una nova audició, amb el recinte catedralici ple de gom a gom. Ho va dirigir l’actual director de la Polifònica, Martí Ferrer i Bosch, membre de la junta d’Europa Cantat, entre altres dedicacions a projectes corals.

El recinte de la seu de Girona va ser un marc impressionant per a una actuació que era fonamentalment de cant, però seguint narracions que transportaven als fets evangèlics de l’Anunciació a Maria, i el naixement de l’Infant. Músiques escollides dels mestres Francesc Civil, Gounod, Martí Ferrer, Verdalet i Cervera. A remarcar la peça que donava nom a l’espectacle –La dama que havia infantat el sol–, que també era del recordat mestre Civil. Alguns moments van ser màgics entre aquell entorn, la diada escollida –prop de Nadal– i la veu de la Verge Maria, neta i pura, com la d’un àngel, acompanyant les melodies. La Capella Polifònica de Girona va ser fundada en el curs del 1957, composta en principi per nou membres masculins, i el mateix nombre de membres femenins, entre les veus més prominents del moment. Sota la batuta del mestre Viader –i els seus successors: Frederic Pujol, Jordi Bernardo, Marta Díez, Joan Asín, Martí Ferrer...–, ha participat en els esdeveniments corals més importants d’Europa i ha recorregut les principals catedrals del cant coral com ara Bruges, Innsbruck, Arezzo i Lucerna, entre moltes altres. Han passat més de seixanta anys, i la renovació de membres ha estat constant. Amb moments de glòria, i també d’altres de decaïment. Però des de fa un temps s’ha revifat amb entusiasme la coral, per l’activitat incessant del seu director, i la constància de l’actual presidenta, Natàlia Donato, i tota la junta. És convenient que Girona, i les seves institucions, donin suport a aquesta nova empenta. Per cert, si voleu, podeu votar en el següent enllaç:



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona