Societat

Quatre de cada deu nens no dormen les hores recomanades entre setmana

Segons un estudi de la Gasol Foundation, els adolescents són els que menys descansen el temps aconsellat

Quatre de cada deu nens espanyols no dormen, entre setmana, les vuit hores recomanades, una realitat que afecta sobretot els adolescents: més de la meitat no compleix amb temps de son aconsellat.

Així ho indica l’estudi Passos de la Gasol Foundation, que aquest divendres, coincidint amb el Dia Mundial del Son, ha posat en relleu la relació entre les hores de son i la probabilitat de presentar obesitat en la infància.

“L’evidència científica assenyala que el risc d’obesitat és major entre la població que incompleix les recomanacions de son, aconseguint un major impacte per als nens en etapa escolar (6 a 12 anys), pels quals no dormir les hores recomanades per defecte suposa 2,23 vegades més de risc de presentar sobrepès o obesitat”, ha remarcat la fundació dels germans jugadors de bàsquet.

L’informe, que avalua nens d’entre 8 i 16 anys, mostra que un 40,8 % dels menors no dormen les hores recomanades, sent els adolescents els que menys hores dormen: més de la meitat (un 51,3 %) no arriba a les 8 hores durant la setmana.

De fet, l’estudi revela que la mitjana d’hores dedicades a dormir és menor a més edat, ja que és de 9,88 hores per als enquestats de tercer de primària i de 7,78 hores pels de quart de l’ESO, que suposa una diferència del temps dedicat a dormir entre setmana de 2,1 hores diàries.

Així, la mitjana d’hores de son dels adolescents de 15 i 16 anys no arriba a la recomanació de mínim 8 hores diàries.

Durant el cap de setmana, l’incompliment arriba fins al 48,1 %, i, al contrari del que ocorre els dies d’entre setmana, és la població infantil la que més incorre en aquest incompliment (52,2%), en comparació a,mb la població adolescent (44,6%).

No obstant això, ha assenyalat la fundació, aquest incompliment es deu, en major mesura, a un excés d’hores de son, en contrast amb l’incompliment de dilluns a divendres, que sol produir-se per una falta d’hores de somni.

“Està demostrat científicament que el son té un gran poder regulador sobre els hàbits de vida saludable. Així, per exemple, els nens i nenes que no dormen les hores recomanades tenen certes desregulacions en el mecanisme hormonal que regula la sensació de gana i sacietat, cosa que els pot portar a ingerir més calories de les que necessiten”, ha explicat el responsable de Programes de la Gasol Foundation, Santi F. Gómez



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Terrassa col·labora amb projectes d’ajuda a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES