Societat

Salut encarrega un informe jurídic per saber si la nova normativa estatal sobre mascaretes “col·lisiona” amb la catalana

Marc Ramentol reconeix la seva “sorpresa” i demana no “distreure” a la ciutadania

El departament de Salut ha encarregat un informe jurídic obre si la nova normativa estatal d’ús de les mascaretes “col·lisiona” amb la que hi ha vigent a Catalunya.

El secretari general del departament de Salut, Marc Ramentol, ha reconegut a SER Catalunya que l’enduriment de la norma li ha generat “sorpresa” i ha afegit que molts territoris, no només Catalunya, han fet arribar al ministeri de Salut la seva “perplexitat”.

“Entenem que no hi ha cap motiu objectiu per variar els criteris d’ús de la mascareta vigents fins ara”, ha manifestat. Ha demanat també no “distreure” la ciutadana amb debats “que no aporten valor” i centrar-se en garantir el seu ús.

Salut esperarà a què diu l’informe jurídic i al que s’expliqui aquesta tarda al Consell Interterritorial de Salut per emetre el seu posicionament sobre l’enduriment de la normativa.

Segons va publicar el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) aquest dimarts, ara serà obligatori dur mascareta encara que es mantinguin les distàncies a l’aire lliure, també a platges i piscines.

D’altra banda, ha insistit que la situació epidèmica a Catalunya és de creixement de casos, tot i que “molt inicial”. Per això, ha fet una crida al compliment de les mesures, especialment durant la Setmana Santa, per tal d’aturar aquesta dinàmica.

Ramentol ha reconegut que el toc de queda és una mesura “que pesa cada cop més” i per això ha assegurat que s’ha de posar sobre la taula la seva revisió “així que es pugui”. Tot i això, ha afirmat que s’haurà de ser “prudent amb la seva flexibilització”.

D’altra banda, veu certa incoherència amb que hi pugui haver públic als estadis en categories inferiors però en primeres divisions i ha dit que el que s’han d’aplicar són “mesures progressives” al conjunt dels partits. Tot i això, ha recordat que la resposta la té el Consell Superior d’Esports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres