Societat

Petició de 10 anys de presó per l’atac a una mesquita

El fiscal acusa quinze ultres d’haver “fustigat” la comunitat islàmica de Nou Barris de Barcelona durant un any

La fiscalia de Barcelona demana penes de tres a deu anys de presó per a quinze ultres “per haver fustigat” durant un any la comunitat islàmica del barri barceloní de Nou Barris i haver atacat la seva mesquita, aprofitant les protestes veïnals contra l’oratori, fomentant la islamofòbia, que va créixer a Catalunya després dels atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils, segons la fiscalia.

En l’escrit d’acusació, el fiscal del servei de Delictes d’Odi i Discriminació, Miguel Àngel Aguilar, acusa Alberto Bruguera Andrés, màxim responsable de Democracia Nacional a Catalunya, dels delictes de coaccions, amenaces greus, lesions i contra els drets fonamentals, amb l’agreujant de discriminació religiosa, i demana per a ell un total de deu anys de presó, a més d’indemnitzar amb 3.000 euros cada un dels dos veïns amenaçats pel “temor i angoixa infligits”. I a Juan de Haro García, líder de la branca juvenil d’aquest partit a l’Estat espanyol, tres anys de presó, com a la majoria dels tretze simpatitzants i militants de la formació d’extrema dreta (per a tres d’ells demana sis anys de presó). Cap d’ells és veí de Nou Barris.

Segons el fiscal, entre els anys 2017 i 2018, els acusats van sotmetre a una “insistent campanya de fustigació” la comunitat islàmica de Nou Barris, tant a través de les xarxes socials com amb atacs a la mesquita del carrer Japó, en què reiteradament van aparèixer pintades islamòfobes, restes d’embotits de porc i femta de gos a la porta i silicona al pany. Per això, el fiscal demana que els ultres indemnitzin amb 30.000 euros la comunitat islàmica de Nou Barris pels “patiments morals” infligits i pels desperfectes a la mesquita.

El fiscal Aguilar vincula aquests atacs a la “línia estratègica” que comparteix l’extrema dreta europea, basada en la “suposada amenaça que representen la immigració musulmana, els refugiats, i la por en la societat occidental a l’amenaça terrorista”. En aquest context, sosté el fiscal, l’extrema dreta “ha utilitzat la tàctica de la ingerència en conflictes veïnals contra l’obertura de nous centres de culte islàmic” i una prova d’això és, segons ell, que hi ha casos similars al de Nou Barris; hi va haver protestes contra l’obertura de centres de culte musulmà en altres localitats catalanes com Reus, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa o Tarragona.

“Celebrem que la fiscalia hagi reconegut d’alguna forma la hipòtesi amb què treballava l’Ajuntament, que no es tractava de fets aïllats, sinó d’una operació d’assetjament a l’obertura d’un centre de culte”, va manifestar ahir el regidor de Drets de la Ciutadania, Marc Serra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES