Societat

Els productors de calçots de Valls tanquen una bona collita fregant els 12 milions de cebes

El confinament comarcal dinamita la recta final de la temporada per al sector de la restauració: “Això ens ha rematat”

Els productors de calçots etiquetats com a IGP (Indicació Geogràfica Protegida) ‘Calçot de Valls’ tanquen una bona collita, fregant els 12 milions de cebes.

Els pagesos s’ho han anat trampejant per vendre pràcticament la totalitat dels calçots conreats, si bé cal tenir en compte que van renunciar a plantar un 25% de producció d’un any normal “per por” a la covid, afirma el president de la IGP, Francesc Xavier Amill.

Mentre els pagesos han salvat els mobles, els restaurants les passen magres amb el nou confinament comarcal. “Aquest tancament ens ha acabat de rematar”, lamenten des de l’Associació de Restauradors de Valls.

Alguns opten per ja no obrir i donar per finalitzada una temporada que, de normal, s’hauria allargat tot l’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona