Societat

Bars i restaurants demanen tenir obert fins a les deu de la nit

El Gremi de Restauració de Barcelona sol·licita al govern que els deixi poder treballar almenys fins al toc de queda

El Gremi de Restauració de Barcelona va demanar ahir al govern que iniciï “un veritable procés de desescalada” a partir de dilluns vinent, 26 d’abril, i ampliï l’horari dels bars i restaurants, com a mínim fins al toc de queda, a les deu de la nit. El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, creu que ara és el moment d’ampliar l’horari dels bars i restaurants i permetre’ls que puguin servir sopars.

Entre d’altres raons, Pallarols va al·legar que “moltíssims negocis necessiten aquestes dues franges, tardes i nits, per ser viables” i que la ciutadania està donant mostres d’esgotament i rebuig davant tantes restriccions. A més, va considerar que la vacuna ha posat fora de perill les persones grans i els serveis essencials, i “necessitem començar a normalitzar la vida ciutadana”, a més d’enviar el missatge que la ciutat i el país “es reactiven”.

És previst que avui el govern anunciï la lliure mobilitat a tot el país a partir de dilluns que ve, i els restauradors sol·liciten que l’ampliació del seu horari laboral sigui una realitat abans que s’acabi l’estat d’alarma, fixat pel proper 9 de maig, segons va anunciar el govern espanyol.

L’entitat va celebrar la intenció del govern català d’obrir la restauració dels centres comercials amb les mateixes condicions que la restauració del carrer, tot i que manifesta, en un comunicat enviat ahir: “Això no és desescalar, això és posar fi a una discriminació que mai s’hauria d’haver produït.”

Per Pallarols, desescalar és allargar l’horari dels bars i restaurants, com a mínim fins al toc de queda, perquè la gent pugui anar a sopar, encara que sigui més aviat. Els restauradors també adverteixen que aquest divendres, diada de Sant Jordi, els bars i terrasses tancaran a les 5 de la tarda, amb els carrers plens de ciutadans, i per tant és probable que es tornin a repetir els botellons a diferents punts de la ciutat. Pel gremi, que la restauració continuï tancada “no té cap sentit”, i assegura que excloure la restauració de la socialització a l’aire lliure “és contraproduent”.

LA FRASE

Molts negocis necessiten les dues franges per poder ser viables. I tots volem normalitzar la vida
Roger Pallarols
Director del Gremi DE Restauració de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona