Societat

CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Troben 500 bales de la guerra Gran a la basílica

Les excavacions a l’interior de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries han descobert un antic amagatall de la guerra Gran amb unes 500 bales de plom. La troballa s’ha fet enmig de la runa a la zona del cor de l’església. Els treballs també han permès localitzar restes –algunes malmeses– dels temples anteriors. En concret, de l’església romànica i la preromànica i unes tombes.

OLOT

Els veïns de la zona nord trien medi ambient

R. ESTÉBAN

La posada en marxa d’una campanya de sensibilització ambiental en relació amb la gestió de residus i el canvi climàtic ha estat la proposta més votada dels tercers pressupostos participatius d’Olot, centrats aquest cop en els barris de la part nord del municipi. Aquesta i quatre propostes més (eliminació de barreres arquitectòniques a la zona de la plaça Balmes i l’avinguda Sant Joan de les Abadesses; el programa de portada d’activitats culturals als barris; adequar els locals dels barris del Morrot i Sant Cristòfor - Mas Bernat, i la millora de la plaça de Sant Francesc) s’executaran els pròxims mesos. El consistori hi destinarà un total de 100.000 euros. La participació ha estat només del 3,4%, un percentatge molt menor que el de les edicions anteriors (8% i 6%).

SALT

Concentració en suport de les víctimes de Cassà

ACN

Una quinzena de persones es van concentrar ahir a la plaça de la Llibertat de Salt en suport de les víctimes de l’incendi de Cassà de la Selva de divendres passat, en què dues persones van perdre la vida. La mobilització estava organitzada per l’Espai Antiracista Girona-Salt. Es va llegir un manifest en què asseguren que la gent no ocupa les cases “per hobby”, sinó per necessitat.

GIRONA

Rubau ha ampliat l’hospital Moisès Broggi

I.B

L’empresa gironina Construccions Rubau ha dut a terme l’ampliació de l’hospital Moisès Broggi, de Sant Joan Despí, que avui entra en servei. L’edifici satèl·lit s’ha construït en menys de cinc mesos i permetrà disposar de 56 llits més per a pacients crítics, principalment de Covid-19. Es tracta d’un dels cinc edificis hospitalaris polivalents que CatSalut ha construït per fer front a la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia