Societat

El CRAM recupera més de 700 tortugues marines i assisteix a més de 350 dofins i balenes en els seus 25 anys d’història

La fundació CRAM fa aquest any 25 anys i per celebrar-ho té programades diverses activitats que anirà anunciant durant el 2021.

Des del 1996 el Centre de Recuperació d’Animals Marins ha recuperat més de 700 tortugues marines que han pogut tornar al mar i ha assistit més de 350 dofins i balenes embarrancades a la platja.

La directora del CRAM, Elsa Jiménez, ha destacat que “un rescat va molt més enllà d’una acció de conservació perquè desperta en molta gent l’emoció de ser millors persones”.

A la festa d’aniversari d’aquest dissabte hi han assistit, entre altres, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ha lloat la tasca de l’entitat i ha assegurat que en la futura legislatura “la defensa de la biodiversitat ha de ser fonamental”.

El CRAM ha celebrat els seus 25 anys a favor del mar amb un acte inaugural de l’aniversari a les seves instal·lacions al Prat de Llobregat.

L’acte ha començat a les 10 del matí amb una visita del centre de recuperació d’animals marins a la qual hi ha assistit, a més del vicepresident Aragonès; la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet i l’alcalde d’El Prat de Llobregat, Lluís Mijoler.

L’acte ha acabat amb l’alliberament de cinc tortugues marines que han ingressat al CRAM per interacció pesquera, que és la principal causa d’ingrés a la fundació. Totes elles ja tenien l’alta veterinària per poder ser reintroduïdes al seu medi natural.

Durant els parlaments d’aquest dissabte, la directora del CRAM ha posat xifres a les més de dues dècades d’història de la fundació i ha destacat que, a més de recuperar tortugues i assistir cetacis, durant aquest temps també han assistit a una setantena d’aus protegides.

Entre moltes altres coses, ha subratllat que la fundació ha desenvolupat una cinquantena de projectes científics entorn de la conservació d’espècies i ecosistemes marins, que més de 280.000 persones han participat en les activitats educatives i formacions que han organitzat i que unes 1.500 persones han participat en el seu programa de voluntariat.

Xifres a banda, Jiménez ha assegurat que “el CRAM desperta i alimenta emocions i valors que ens fan sentir orgull de la nostra pròpia humanitat”.

Per la seva part, l’alcalde d’El Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha dit que la seva ciutat “és “molt més que un polígon” i ha dit que “és un exemple d’un territori que té un molt difícil equilibri”. Mijoler s’ha mostrat molt satisfet per la tasca del CRAM i ha subratllat que per ell “és un orgull”.

En aquest sentit, l’alcalde ha assegurat que el Prat és un “municipi compromès amb el medi ambient” i ha volgut recordar que “aquesta era una zona degradada”. Amb tot, a parer seu, “necessita més protecció per preservar el territori” que ha de ser “un corredor entre dues llacunes”.

Aragonès també ha lloat la tasca del CRAM en “l’educació ambiental”, ha recordat que aquesta “fundació hi és sempre” i ha dit que per aquesta raó “les administracions han de ser sempre al seu costat”.

El vicepresident amb funcions de president ha considerat que la “defensa de la biodiversitat ens ha de portar a una agenda verda que hem de desenvolupar des de les nostres institucions”.

“La fiscalitat ha de permetre destinar-hi l’esforç econòmic que necessita la preservació de la biodiversitat del nostre país”, ha afirmat tot afegint que també hi haurà “recursos d’àmbit europeu, com els fons Next Generation”.

La Fundació CRAM es va crear el 22 d’abril de 1996, tot i que l’inici de les seves activitats es remunten a l’any 1991, amb una epidèmia vírica que va afectar centenars de dofins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós