Societat

En llibertat la jove catalana detinguda arran de la crema d’una furgoneta de la Guàrdia Urbana a Barcelona

Hi ha sis empresonats més (una francesa i cinc italians) pels aldarulls en una manifestació per demanar la llibertat de Pablo Hasél el 27 de febrer

L’Audiència de Barcelona ha deixat en llibertat provisional la jove catalana que va ser detinguda arran de la crema d’una furgoneta en una de les manifestacions a favor de la llibertat de Pablo Hasél, el 27 de febrer. L’Audiència de Barcelona ha estimat el recurs de la defensa i deixa en llibertat la jove, M.F., de 20 anys i del Vallès, però li retira el passaport i l’obliga a presentar-se cada setmana al jutjat.

El tribunal raona la posada en llibertat per la necessitat de consolidar els indicis i determinar la participació dels encausats, a més de considerar la inexistència de risc de fuga donat el seu arrelament al país i de reiteració de delicte.

A la jove, que juntament amb sis persones (una francesa i cinc italians) més va quedar empresonada arran de la crema de la furgoneta, se li atribueix haver llançat una motxilla, amb líquid inflamable a dins, en una paperera del carrer Còrsega. Al igual que els altres sis detinguts i que encara estan empresonats, se l’acusava de grup criminal. Les defenses neguen també l’acusació de grup criminal, ja que no hi ha cap prova, sostenen, que haguessin planificat res ni que haguessin actuat abans.

Aquesta és la segona manifestant acusada de la crema del furgó a qui la justícia deixa en llibertat provisional: el 23 de març passat la jutge instructora va excarcerar la detinguda com a presumpta autora material de l’incendi, arran d’un informe antropomètric que va descartar que fos la dona que s’observa en unes imatges llançant líquid inflamable al vehicle policial.

Les defenses dels altres sis manifestants empresonats estan a l’espera que l’Audiència de Barcelona resolgui sobre els recursos que van presentar per exigir la seva posada en llibertat.

Els vuit manifestants -entre els quals figuren sis italians i un francès- van ingressar a la presó el 3 de març passat per ordre del jutjat d’instrucció, acusats dels delictes de desordres públics, danys, atemptat a agent de l’autoritat, manifestació o reunió il·lícita, pertinença a grup criminal i homicidi en grau de temptativa.

Arran dels atestats aportats pels Mossos d’Esquadra, el jutjat va estimar que existien “indicis suficients” que els imputats van participar en la crema d’una furgoneta de la Guàrdia Urbana, amb un policia dins que va haver de sortir precipitadament, en una protesta del 27 de febrer passat a les Rambles de Barcelona.

D’acord amb els informes policials, els detinguts van ser identificats per agents dels Mossos d’Esquadra que es van infiltrar entre els manifestants i van detectar un grup de persones -que parlava italià entre si- que provocaven atacs a comerços i entitats bancàries de forma coordinada.

Entre els indicis en què els Mossos d’Esquadra es basen per atribuir als manifestants la pertinença a un grup criminal, figura que a tots ells se’ls va intervenir un encenedor de la mateixa marca i color.

Les defenses, no obstant això, argumenten que aquests encenedors solen estar en poder de molts joves, ja que es venen al costat d’una marca de tabac de cargolar de baix preu.

En l’operació contra els vuit manifestants acusats de calar foc al furgó policial, els Mossos d’Esquadra van registrar dues naus industrials ocupades a Canet de Mar i Mataró (Maresme) en les quals presumptament residien o que freqüentaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA