Societat

Temps de Flors 2021

Les flors fora del centre

Temps de Flors inclou aquest any tres itineraris fora del Barri Vell en una aposta de diversificació que s’ha aprofitat als barris per fer-hi muntatges amb gran implicació de les entitats

La pandèmia, que va deixar l’any passat Girona per primer cop en sis dècades sense esdeveniment floral al mes de maig, ha servit aquest any per ampliar el radi de la mostra molt més enllà del Barri Vell de manera molt més destacada que en anys anteriors. Temps de flors, a cel obert té quatre itineraris. El principal, el que inclou més muntatges i acapara la gran majoria de mirades és sens dubte el del Barri Vell - Mercadal - Sant Daniel, però hi ha també una vintena de muntatges en els altres tres que permeten redescobrir parcs, places i equipaments d’altres zones. Aquesta extensió de la mostra per barris on fins ara no havia arribat mai o ho havia fet de manera més tímida ha estat una oportunitat per a associacions veïnals i altres entitats d’aquestes zones per implicar-se en un dels principals esdeveniments de la ciutat i en alguns casos plasmar-hi reivindicacions pendents o històriques del barri.

En trobem diversos exemples clars a la ruta Eixample - Devesa - Pla de Palau - Montilivi. Així, la plataforma de veïns Pont Carme - Montilivi ha creat un Pont virtual sobre el riu Onyar al punt on el reclamen (el número 54 del carrer del Carme) i l’associació de veïns de l’Eixample –amb la col·laboració de les escoles Verd i Masmitjà– ha recreat l’Hort del convent de les adoratrius a la plaça Miquel Santaló, amb un recorregut que inclou fotografies històriques. Altres projectes, només a tall d’exemple, d’aquesta ruta són Una mirada artística a la vida al parc del Migdia i el muntatge de l’AV Montilivi als jardins de la riera Gornau amb un missatge clar en temps de pandèmia: Malgrat tot, sempre surten les flors.

Un missatge similar és el que han volgut transmetre amb Temps d’abraçades el grup Mifas i l’AV Fontajau a la rambla Xavier Cugat. En la ruta Fontajau - Germans Sàbat - Taialà hi ha també, per exemple, Persistint a càrrec de la Llar Oxalis a les Ribes del Ter i El joc de la vida de l’Espai de la Dona del Centre Cívic Ter en aquest equipament.

Un altre barri que s’ha implicat a fons aquest any en Temps de Flors ha estat Sant Narcís. Entitats, associacions, comerciants i veïns del barri han participat en el muntatge Menja’t Sant Narcís, que omple tot el centre de la plaça Assumpció. En anys anteriors només hi havia alguna decoració al centre cívic. En canvi, a l’altre barri amb què comparteix ruta, Santa Eugènia, ja era tradició els últims anys fer muntatges en espais com el Pont del Dimoni –aquest any Menja’t el dimoni, a càrrec de l’Ajuntament– i Can Ninetes –on els usuaris de l’Associació Família i Salut Mental han creat Tots som genials, un muntatge contra l’exclusió social–, però aquest any s’hi han sumat altres muntatges, com ara la creació comunitària Diversitat vegetal/diversitat humana a l’Ateneu Eugeniec i Un món ple de capacitats de la residència Els Til·lers a la plaça Santa Eugènia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona