Societat

Temps de Flors 2021

Les flors ens faran normals

Comerciants i restauradors encara troben a faltar els visitants estrangers, però celebren l’animació que torna a haver-hi al centre de Girona

El segon cap de setmana d’exposició superarà la bona afluència del primer

La normalitat era això. Embussos a l’entrada de Girona; la caça infructuosa d’aparcament cèntric; la gentada formiguejant pels carrers, les places i les terrasses; les botigues obertes, els cafès oberts, els ulls oberts; el poti-poti de famílies, parelles, badocs i jubilats ramblejant com si fos Tots Sants; les cues per aconseguir taula per dinar, encara que sigui a tocar dels lavabos i a l’ultimíssim torn, quasi a punt per fer baixar les postres a l’hora del berenar. En Temps de Flors, això era el pa de cada dia, i encara calia sumar-hi la saturació del barri vell, les trepitjades, les empentes, la palpitant escalfor humana que t’assetjava fins als racons més amagats. No hem arribat a aquell extrem de desbocament apocalíptic, però aquest segon cap de setmana de flors post-pandèmiques ens hi ha posat ben a frec, amb la diferència que tot allò que abans ens feia nosa, ara més aviat ens commou. La normalitat era això: no cabre dins del cos embriagats de gironisme expansiu.

Encara hi ha limitacions, com les que obliguen a establir circuits d’entrada i sortida al recinte històric i un límit d’aforament, però són restriccions diguem-ne fotogèniques, que potser ni tan sols caldrien, en vista de l’escassa presència de turistes estrangers, que són els que abans, segons comenten alguns comerciants i restauradors consultats, es feien notar més al carrer i a la caixa. Els francesos, sobretot, diu una botiguera. I els combois d’autocars, hi afegeix una altra. De tota manera, el pas és important, i la majoria coincidien ahir a vaticinar que aquest cap de setmana se superaran les dades d’afluència de visitants de dissabte i diumenge passats, en què la mostra va atraure 73.000 persones, segons va anunciar l’alcaldessa, Marta Madrenas, molt significativament, davant el muntatge Tot anirà bé patrocinat per Caixabank, una entitat a la qual no consta que li hagi anat res malament. Amb la mateixa disposició a l’alegria, doncs, ja es pot preveure un balanç tirant a eufòric del bany de multituds que ha permès assajar el nou format de Temps de Flors. La normalitat també era això: l’entusiasme, en acabat. Comença a ser tan palpable, de fet, que ha reaparegut un fenomen oblidat: les selfies als ponts, al passeig arqueològic, a les escales de la Catedral, fins i tot en alguns barris on fins ara no havia arribat ni una mica del perfum de les flors, com a Santa Eugènia, Fontajau o l’Eixample. La normalitat, en fi, també és això: donar a l’extraradi, de tant en tant, la il·lusió de ser alguna cosa central.

L’últim dia
Avui encara es poden visitar els 92 muntatges repartits per 83 espais de Girona centre i els barris pròxims.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona