Societat

Les UCI tornen a superar la barrera de 400

El nombre d’ingressats també té un lleuger repunt, de 33 persones més

El nombre de persones ingressades per la Covid-19 als hospitals catalans va augmentar ahir en 33, fins als 1.115 pacients, 403 dels quals, quatre més que dissabte, són a les unitats de cures intensives (UCI), que d’aquesta manera tornen a superar la barrera psicològica dels 400 malalts. Les dades del Departament de Salut, actualitzades diumenge, indicaven que dissabte es van registrar set noves morts per la Covid-19, la qual cosa eleva la xifra total de morts des que es va iniciar la pandèmia, el març de l’any passat, a 22.060.

La resta de dades epidemiològiques segueixen a la baixa, amb un risc de rebrot de 154, 13 punts menys que ahir, dissabte, i una Rt (velocitat de propagació del virus) situada en 0,80, 2 dècimes menys, la qual cosa suposa que cada 100 infectats contagien una mitjana de 80 persones. La positivitat, és a dir, el percentatge de PCR i tests d’antígens que donen positiu, és del 4,31%, per sota del 5% que l’OMS considera el llindar per poder controlar la pandèmia. La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (IA14) també baixa a 191, 12 menys que el dia anterior.

Des de l’inici de la pandèmia, el nombre total de casos confirmats a Catalunya per tot tipus de proves ascendeix a 669.510, 938 dels quals es van notificar dissabte. En els últims set dies, s’han confirmat amb proves PCR o tests d’antígens un total de 5.960 positius, una mitjana diària de 851 casos. I en l’última setmana han mort 71 persones, quan entre el dia 29 d’abril i el 5 de maig la xifra va ser de 106 persones.

Més de 16.000 desallotjats a Barcelona

Entre les matinades de dissabte i de diumenge, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van desallotjar poc més de 16.000 persones que participaven en botellons un cop els bars i restaurants havien tancat a les onze de la nit. En la matinada de diumenge, l’aglomeració més gran va ser, de nou, a la platja de Sant Miquel, amb uns 2.000 desallotjats en una sola passada per part dels dos cossos policials. Se’ls va reconduir cap a Joan de Borbó pel costat mar per impedir que tornessin a accedir als carrers de Barcelona i evitar les molèsties als veïns. Dos punts més amb molta gent van ser els passeigs del Born i de Lluís Companys, també desallotjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES