Societat

Un cinturó verd protegirà una escola de la pol·lució

El centre educatiu Casas està situat al davant de la sortida del nou túnel de les Glòries

L’Ajuntament reduirà els carrils de trànsit davant de l’edifici

L’escola Casas, situada al barri del Clot de Barcelona davant per davant de la boca del futur túnel de les Glòries, disposarà d’un cinturó verd que tindrà com a funció minimitzar l’impacte sobre el centre de la contaminació generada pel trànsit de vehicles. L’edifici té façana a la Gran Via i des de fa temps és objecte de polèmica per l’impacte de la contaminació sobre els alumnes, un fet que ja ha provocat l’adopció de diverses mesures, com ara la instal·lació de pantalles per protegir el pati, la plantació d’arbres i la presència constant d’una unitat que mesura els nivells de contaminació.

L’obertura del túnel de les Glòries, amb una de les boques situada davant per davant de l’escola, va generar una nova inquietud sanitària entre la comunitat educativa i els pares dels alumnes, que van alertar del risc que el túnel faci l’efecte de xemeneia enfocada directament cap a l’escola.

La mesura que s’aplicarà serà la reducció al màxim del trànsit en superfície al davant de l’escola. Actualment hi ha dos carrils per a vehicles al lateral muntanya de la Gran Via i quedaran reduïts a només un, i d’ús exclusiu per a transport públic i veïns. Això permetrà ampliar la vorera al davant de l’escola fins a 9 metres i situar-hi dues fileres d’arbres que actuaran de mur verd.

Els tècnics han previst la combinació d’arbres de fulla perenne i caduca i això permetrà que durant tot l’any hi hagi fulles, que ajuden a mitigar la contaminació. Entre línia i línia d’arbres s’hi habilitarà un carril bici.

Més enllà de l’escola, direcció Besòs, entre els carrers Sant Joan de Malta i Monturiol es farà una plaça on s’eliminarà del tot el trànsit. Aquesta plaça també quedarà davant d’una de les façanes de l’escola i contribuirà a la protecció del centre.

Els treballs es faran a partir del mes de desembre, quan el túnel ja funcioni en els dos sentis de la marxa. Els veïns també han demanat que tota la superfície de la Gran Via, entre les Glòries i la rambla del Poblenou es torni a urbanitzar donant prioritat als vianants.

LA XIFRA

3,4
milions
d’euros costarà reurbanitzar el tram de la Gran Via que discorre per davant de l’escola Casas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Els càmpings porten al TSJC la prohibició d’omplir piscines

barcelona
societat

Un grup d’assessors i els veïns d’Alella diran la seva sobre el futur de la Miralda

alella

SOS Costa Brava adverteix de diverses tales massives d’arbrat

GIRONA
societat

Pagesos garrotxins, implicats en la millora de la gestió del Parc Natural

Santa Pau
OLOT

Aposten per una intervenció d’arquitectura social al nucli antic

OLOT
Societat

Demanen acabar amb el bloqueig de presons per a no afectar el drets dels reclusos

Barcelona
alimentació

Aliments innovadors amb proteïnes, premis Innoval

L’Hospitalet de Llobregat
GIRONA

Més punts de recàrrega als pàrquings d’Emili Grahit i la Devesa-Güell

GIRONA
Societat

Treballadors reclamen a Aragonès que destitueixi Ubasart i Calderó

Barcelona