Societat

Belarra proposa a les autonomies que acullin uns 200 menors que han emigrat sols a Ceuta

La ministra de Drets Socials celebra la “solidaritat i la resposta col·lectiva” de les administracions

Assegura que molts nens van passar la frontera sense conèixer les conseqüències i ara volen tornar al Marroc

La ministra espanyola de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha proposat a les autonomies que es facin càrrec de 200 menors que ja estaven a centres d’acollida de Ceuta per tal de fer lloc per als nens que acaben d’arribar.

Segons ha informat el departament de Drets Socials en un comunicat, Belarra ho ha plantejat a la reunió del Consell Territorial de Serveis Socials que ha convocat “d’urgència” aquest dimecres a la tarda i les comunitats han donat suport a la proposta.

Així, el trasllat es podria fer ràpidament, ja que es tracta de menors que ja tenen regularitzada la seva situació legal, escolar i sanitària a Ceuta. “Aquests trasllats es podrien fer de forma immediata, i així poder atendre adequadament els nens que acaben d’arribar”, ha remarcat Belarra.

La ministra ha explicat que els menors que acaben d’arribar a Ceuta estan ara en recursos d’emergència però cal “procurar que puguin ser atesos en els centres de protecció de la ciutat” autònoma.

En aquest sentit, ha incidit en la “necessitat” que totes les administracions “assumeixin col·lectivament” un compromís “compartit i solidari” per consensuar la distribució d’aquests 200 menors. “La  solució no pot recaure només a la pròpia ciutat de Ceuta, sinó que és el conjunt del país el que ha d’afrontar el problema”. Segons ella, la situació sobrevinguda en les darreres 48 hores “ens obliga a donar un pas més de forma urgent i procedir a aquests trasllats en els pròxims dies”.


Retorn al Marroc
Pel que fa al retorn de menors immigrants al Marroc, ha explicat que entre els menors que han travessat la frontera aquesta setmana hi ha “nens molt més petits del que és habitual”, d’entre 7 i 10 anys. “Molts d’ells no sabien les conseqüències que tenia passar la frontera i ens trobem que molts d’ells volen tornar a casa seva”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha informat que treballen amb la resta de ministeris per “articular tots els mecanismes que facin possible que aquests nens tan petits puguin tornar amb les seves famílies” i que ho facin “en condicions de seguretat i amb totes les garanties jurídiques”.

És per això que considera “necessari” reforçar els efectius i serveis consulars per agilitzar els tràmits de reagrupament dels menors que volen tornar al Marroc i atendre les peticions dels progenitors que demanen el retorn dels seus fills.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES