Societat

Un home, operat després d’una agressió homòfoba múltiple a la platja de Barcelona

L’Observatori contra l’Homofòbia denuncia tres agressions amb sis víctimes aquest dissabte

Un home jove ha estat operat aquest diumenge a Barcelona després de quedar ferit aquest dissabte a la nit en el transcurs d’una agressió homòfoba múltiple a la platja, en la qual tres homes més van quedar contusionats, segons han informat a Efe Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH).

Aquesta agressió se suma a la que va patir dissabte al matí un jove al barri barceloní de Gràcia i a una altra que va tenir lloc també aquest dissabte a la nit, a l’entorn de l’Auditori de la ciutat, per la qual cosa són tres les agressions al col·lectiu gai registrades aquest cap de setmana a la capital catalana i 76 a Catalunya el 2021, segons les dades facilitades per l’Observatori.

Fonts dels Mossos han informat a Efe que l’agressió múltiple es va produir cap a les deu de la nit a la cèntrica platja del Somorrostro de Barcelona, succés pel qual han obert una investigació, si bé encara no s’han practicat detencions.

Rodríguez, per la seva banda, ha explicat que, segons el relat de les víctimes, aquesta agressió es va produir quan sis persones (dues parelles d’homes homosexuals i una, heterosexual) estaven parlant a la platja.

En aquell moment, un altre grup de tres homes, d’entre 30 i 35 anys, que anaven armats, s’hi va apropar i els va insultar després de comprovar que al seu voltant no hi havia agents policials.

Els agressors van deixar marxar els integrants de la parella heterosexual però van arremetre contra els quatre homes gais, dels quals tres van patir contusions.

Una de les parelles va anar a l’Hospital del Mar i, posteriorment, va presentar una denúncia davant la policia.

Mentrestant, equips d’emergències van atendre al lloc del succés l’altra parella, un dels integrants de la qual va ser traslladat a l’hospital amb trencament maxil·lofacial. Aquest jove, que ha perdut gairebé totes les dents, ha estat finalment operat les últimes hores, segons Rodríguez.

Aquest diumenge s’ha sabut, a més, que poc abans d’aquesta agressió, cap a les 21:00 hores, un altre jove que estava parlant amb una amiga prop de l’Auditori de Barcelona va ser increpat per un altre home, també jove, que li va cridar “maricó de merda”, abans d’agredir-lo físicament.

Rodríguez ha condemnat “amb contundència” aquestes “bàrbares agressions” i ha lamentat l’elevat nombre d’incidents contra el col·lectiu homosexual que s’està registrant les últimes setmanes.

“És una espiral a la qual no estem acostumats -ha afegit Rodríguez. És d’una violència extrema, a la qual ens estem acostumant. És terrible que, després de la pandèmia, estiguem en aquesta situació”.

El president de l’Observatori ha lamentat també “de la impunitat dels agressors”, que no han pogut ser detinguts, i de la “creixent por” que sent el col·lectiu.

Rodríguez ha indicat que aquest matí ha parlat amb el regidor de Barcelona Marc Serra per engegar un protocol i que espera fer-ho les properes hores amb el Govern català per articular mesures que “frenin aquesta espiral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA