Societat

Barcelona assaja diversos prototips de plataforma per “dignificar” l’ampliació de terrasses en calçada

Els nous models permetran retirar progressivament els blocs ‘New Jersey’ i hi haurà 2 milions d’euros de subvenció per al canvi

L’Ajuntament de Barcelona assaja diversos prototips de plataforma que permetin consolidar l’ampliació de terrasses en calçada fetes durant la pandèmia. L’objectiu, segons ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme Janet Sanz, és dir adéu als blocs de formigó grocs ‘New Jersey’ i “dignificar” les gairebé 1.600 noves terrasses que s’han permès en calçada.

En concret, l’Ajuntament ha codissenyat amb empreses del sector quatre models que es testejaran a l’espai públic amb la idea de triar els millors models i començar a instal·lar els primers mobles definitius durant l’estiu. Els restauradors hauran de costejar-ho, però el consistori ha anunciat una línia de subvencions de 2 milions d’euros per facilitar el finançament de les plataformes.

Sanz ha explicat que els dissenys són de codi obert perquè un cop homologats i provats els pugui fabricar qualsevol empresa, tot i que també s’obren a homologar models propis que alguns establiments ja hagin adoptat i els hagi requerit una inversió. En qualsevol cas, ha afegit, l’objectiu ara és provar els diversos prototips dissenyats en onze punts repartits per la ciutat i veure quin funciona millor perquè la majoria d’ampliacions en calçada optin pels mateixos models.

De moment, encara hi ha marge per al canvi, que serà opcional. A partir de juny de 2022, però, els establiments que vulguin mantenir les terrasses en calçada hauran de disposar d’algun tipus de plataforma, de manera que els elements provisionals que les delimiten ara, com els blocs de formigó o els pivots grocs, puguin desaparèixer llavors definitivament.

L’alcaldessa Ada Colau ha destacat la importància del sector de la restauració i ha assegurat que hi ha hagut molt bona “col·laboració”. Colau també ha dit que la vocació del consistori és estar “a prop” del sector per donar-los suport, però també perquè la restauració “defineix la identitat i l’ànima de la ciutat i dona vida als barris”. Per això, ha conclòs, és important que els establiments puguin recuperar-se del cop de la pandèmia i fer la seva activitat.

Per la seva banda, el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha agraït a l’Ajuntament la mesura, ja que considera que lidera “l’empatia” cap al sector de la restauració, les empreses, les pimes i els autònoms. Segons Pallarols, s’envia un missatge de “companyia” a un sector “estratègic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona