Societat

El govern rebaixarà un 40% el preu dels màsters

Geis anuncia que representa un impacte del 9,3 milions que assumirà el seu departament

La consellera destaca la importància d’equiparar els preus als dels graus

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha anunciat aquest dimecres que el govern rebaixarà un 40% els preus dels màsters i que l’impacte econòmic, de 9,3 milions d’euros, l’assumirà el seu departament.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Geis ha explicat que afectarà sobretot als màsters de caràcter general i que s’equipararan els preus dels màsters als graus de nivell C (corresponent als estudis d’infermeria, medicina, odontologia, enginyeries, etc, i que en l’actualitat té un cost de 27,67 euros per crèdit). El consell d’interuniversitari ja ha aprovat aquesta rebaixa, que el govern aprovarà en els propers dies.

“És important l’equiparació dels màsters als graus per evitar que ningú es quedi enrere en un moment en que el país està patint”, ha assegurat Geis.

Aquest nou preu representa una rebaixa de 18,44 euros en el preu del crèdit en la major part de titulacions de màster oficial, que significa la rebaixa del 40%, segons ha explicat Universitats en un comunicat. Pel que fa als màsters que habiliten per a l’exercici d’activitats regulades, el preu per crèdit passa dels 28,82% als 27,67%, una reducció del 4%.

La rebaixa en els màsters se suma a la del 30% de les taxes universitàries que s’ha aplicat ja aquest curs. En els estudis de grau, es manté la rebaixa del 30% i el preu del crèdit matriculat per primera vegada continuarà sent de 17,69€ (coeficient d’estructura docent A), de 25,04€ (coeficient d’estructura docent B) i de 27,67€ (coeficient d’estructura docent C).

Un curs de màster estàndard costarà 1.660 euros

Amb aquesta rebaixa, a partir del proper curs, un curs de màster estàndard de 60 crèdits passarà a costar 1.660 euros. En cas que l’estudiant sigui beneficiari d’una beca Equitat, es reduirà i se situarà entre els 1.245 (tram 1) i 1.328 (tram 2).

Pel que fa als graus, la matriculació de 60 crèdits costa una quantitat d’entre 1.061 i 1.660 euros anuals en funció del coeficient d’estructura docent del títol. Un estudi de coeficient A (Dret o Turisme) s’estableix en 1.061 euros, mentre que un de coeficient B (Comunicació Audiovisual o Psicologia), costa 1.502. Un grau de coeficient C (Medicina o Ciències Biomèdiques) costa 1.660 euros.

En el cas dels estudiants amb rendes corresponents als trams 1 i 2, que poden demanar una beca Equitat, els preus d’un curs de grau estàndard oscil·len entre els 212,4 i els 498 euros.

En el cas de les segones i successives matrícules, es mantenen els coeficients de multiplicació però en base als nous preus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins