Societat

La fiscalia demana nou anys de presó per al portaveu del Sindicat de Llogateres i dos inquilins per una protesta

El sindicat alerta que la querella és “un nou intent de criminalitzar el dret de protesta i la lluita per l’habitatge”

La Fiscalia de Barcelona ha demanat nou anys de presó per al portaveu del Sindicat de Llogateres (SLL), Jaime Palomera, i per a dos llogaters, Alpha i Fran, per un delicte de coaccions i un altre de violació de domicili de persona jurídica, vinculats a una manifestació organitzada pel sindicat a l’Institut de Bellesa Francis el 17 d’octubre de 2018 per protestar contra l’“assetjament immobiliari” que patia la parella.

Palomera ha alertat que el procés és un “muntatge sense cap mena de prova que pretén fer passar la protesta pacífica del moviment per l’habitatge per un acte de violència” i ha exigit a la Generalitat i a les altres administracions que impulsin “ja” una llei de lloguers que posi fi a les “expulsions injustificades”.

En una roda de premsa celebrada aquest dilluns, la parella d’inquilins afectada ha afirmat que durant els anys que han viscut a l’immoble mai han deixat de pagar el lloguer, i han denunciat les condicions d’insalubritat en què es trobava l’habitatge. “Hem begut aigua amb plom durant més de sis anys, hem tingut canonades d’amiant trencades, plagues de termites, i ara ens enfrontem a aquesta querella”, ha exposat l’Alpha. “Vam reunir forces per dir prou; tinc dret a un habitatge digne”, ha afegit el Fran. Quan la parella va decidir reclamar al propietari del pis que resolgués els problemes de l’habitatge, aquest va decidir no renovar-los el contracte de lloguer.

La parella i el sindicat han explicat que van intentar negociar amb els amos de l’immoble, i en vista de la “falta de resposta”, el sindicat va decidir convocar una “protesta pacífica” davant l’Institut de Bellesa Francis, propietat dels mateixos tenidors. Paral·lelament, els afectats, juntament amb sis famílies del mateix bloc, van interposar dues denúncies per assetjament immobiliari, i la parella, a títol individual, una demanda per danys i perjudicis, el judici de la qual se celebrarà a la tardor. En resposta a les denúncies, l’Ajuntament de Barcelona va iniciar el 2019 dos expedients sancionadors de 90.000 euros contra els propietaris. Des del sindicat sostenen que aquestes accions han sigut “pioneres” i que crearan un precedent.

En referència a la querella per amenaces presentada pels propietaris de l’immoble i la fiscalia contra el portaveu del SLL i els dos llogaters, Palomera ha insistit que la protesta va ser “pacífica” i que el procés és “un nou intent de criminalitzar el dret fonamental a la protesta i d’aturar la lluita per un habitatge digne”. El judici contra els dos llogaters i el portaveu de l’entitat se celebrarà el dilluns 28 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona