Societat

Milers d’infants i joves comencen els casals i colònies d’estiu

Les famílies celebren que puguin tornar a sortir després de mesos “complicats” amb un contacte social molt limitat

Aquest dilluns milers d’infants i joves de tot Catalunya han començat els casals i colònies d’estiu. A Sabadell, un grup de 20 nois i noies de l’Esplai Can Colapi han marxat tres nits a una casa de colònies de Sant Iscle de Coll Tort, a la Garrotxa. Tot i que la majoria ja n’han fet altres anys, abans de pujar a l’autocar, la Karina i la Júlia reconeixien que aquest anys serà “especial” perquè després de molts mesos “sense fer moltes coses” ara toca “recuperar el temps perdut, tenir vida social i gaudir”. Al seu torn, els pares asseguraven que també tenien ganes que els seus fills poguessin marxar després de mesos de restriccions i de relacionar-se a través de les pantalles i les xarxes socials. “Els toca passar-ho bé”, deia la Sílvia.

Ni la pluja que ha caigut just quan carregaven les motxilles a l’autocar ha deslluït un inici de colònies d’estiu que tots esperaven amb ganes i il·lusió després d’un any “estrany i complicat” on ha estat difícil relacionar-se amb joves de la seva edat més enllà del grup bombolla de l’institut. “Necessitem vida social. A classe estem molt tancats i l’esplai és un lloc per obrir-se més i passar-ho bé”, destaquen la Karina i la Júlia.

La majoria de nois i noies que han sortit aquest matí del Parc de Catalunya de Sabadell ja van marxar l’any passat de colònies, però asseguren que aquest estiu les necessitaven igual o més. Recorden que les de l’any passat van ser unes colònies amb moltes restriccions però que els van anar molt bé després d’un confinament “molt bèstia”. Les d’aquest any les afronten com “una tornada definitiva a la normalitat”.

També les famílies celebraven que els seus fills i filles puguin marxar uns dies a gaudir de la natura i d’estar amb els amics. La Sílvia, per exemple, recordava que la pandèmia ha estat un període dur per a tothom, però que per als joves ho ha estat especialment perquè “els ha robat part de la infantesa”.

Amb tot, la Sílvia ha dit confiar que els nois i noies afrontin les colònies amb normalitat i que no els passi “com al cava”, que després d’estar tant continguts durant mesos “ara surtin i estiguin explosius”.

Xavi Nus, president del Moviment de Centres d’Esplais Cristians, ha destacat que el sector del lleure va recuperar una certa normalitat al març i que l’inici de les colònies i casals d’estiu suposa confirmar-la. En aquest sentit, ha recordat que l’any passat ja van agafar molta experiència organitzant-les en plena pandèmia i que enguany podran aplicar totes les rutines i expertesa adquirida.

Nus ha afegit que a les colònies que organitzen ja fa anys que no es permès l’ús dels mòbils, una pràctica que enguany pren més sentit que mai després que els nois i noies hagin passat molts mesos rere les pantalles i relacionant-se a través de les xarxes socials. “No passa res per estar uns dies desconnectats per connectar amb els que tenim al costat”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona