Societat

Una vintena d’activitats i més de 50 ponents en la Mobile Week de Girona

Es farà el 8 i 9 de juliol i se centrarà en la universalització dels serveis digitals

Hi haurà ponències, però també taules d’ajut al ciutadà i un joc per als casals

La Mobile Week 2021 tindrà en el cas de Girona una vintena d’activitats en què participaran més de 50 ponents. Ahir es va presentar la programació de l’esdeveniment, que tindrà un format híbrid (combinant pràcticament totes les activitats de manera presencial i en línia) i es farà els dies 8 i 9 de juliol al matí sota el lema Tecnologia per a la ciutadania, amb l’objectiu, aquest any sobretot, d’incidir en la universalització dels serveis digitals i en la reducció de les desigualtats. Per això una de les activitats destacades serà la instal·lació a la plaça del Vi de taules de suport i orientació en l’ús de l’administració digital i la realització de tràmits electrònics.

El Modern, l’epicentre

Pel que fa a la programació en si de ponències, es desenvoluparan de manera majoritària al Modern. El tret de sortida serà el dia 8 amb la inauguració a càrrec del robot Misty, un robot únic a Catalunya que assisteix persones grans. Aquell dia hi haurà diferents ponències i tallers sobres temes com ara la tecnologia disruptiva 5G, el paper de les dones en les empreses TIC i la presentació d’una ruta digital per conèixer els edificis de Rafael Masó. Destaquen especialment les tres taules rodones que es duran a terme sota el títol La digitalització i la hiperconnectivitat, nous reptes per a l’educació.

Pel que fa al dia 9, s’hi han programat xerrades sobre tecnologia i diferents sectors clau de la societat, com són l’economia, l’arquitectura i les STEAM (la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, l’arquitectura i les matemàtiques). També es tractarà el tema dels influencers i destaquen dues taules rodones a càrrec de l’Aenteg: FP dual, quins avantatges ofereix a estudiants i empresaris? i Emprendre a Girona: una anàlisi subjectiva.

També per als nens

Les propostes de la tercera Mobile Week que es farà a Girona, segons es va explicar ahir, van adreçades a tota la ciutadania i al teixit socioeconòmic de la ciutat i busquen també la participació en particular dels centres educatius i de les activitats de lleure, com ara els casals d’estiu. En aquest sentit, s’ha organitzat un joc d’orientació que, durant els dos dies de l’esdeveniment, faran uns 30 casals d’estiu. Consistirà a fer que els infants i adolescents segueixin una ruta GPS amb mòbils i responguin a reptes i enigmes a cada punt marcat a partir de codis QR.

“Des de l’Ajuntament entenem que pujar al tren de la revolució tecnològica és clau per diversificar l’economia gironina”, va remarcar ahir el tinent d’alcalde Lluís Martí, que va assenyalar també “les dificultats o ombres, com ara la ciberseguretat”. Precisament l’educació en ciberseguretat i la incentivació de les habilitats digitals professionals són dos objectius més de l’esdeveniment, a més de la universalització dels serveis digitals, segons es va destacar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona