Societat

Revetlla tranquil·la i amb aires de normalitat

Alta participació en les celebracions, que no van registrar incidents destacats

Cap víctima mortal a les carreteres

La revetlla de Sant Joan es va celebrar amb normalitat per tot el territori català i, tot i la major afluència de persones, els incidents registrats es van situar al mateix nivell que l’any passat, quan les celebracions no van ser tan nombroses a causa de les restriccions imposades per la crisi sanitària.

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 857 persones per patologies relacionades amb la revetlla de Sant Joan durant la nit i matinada de la revetlla. La majoria d’atencions es van fer en accidents de trànsit, amb 473 ferits, tot i que no es va registrar cap víctima mortal a les carreteres. També hi va haver 278 persones ateses per intoxicacions, 57 per agressions, 38 per cremades, 2 per amputacions i 9 per ofegaments. La majoria de serveis es van efectuar a l’àrea metropolitana de Barcelona. Durant la nit, el telèfon 061 va rebre 3.764 trucades.

Els Bombers de la Generalitat van atendre 763 avisos entre les vuit del vespre i les vuit del matí d’ahir. Des de la mitjanit, se’n van atendre 464, la majoria, per sufocar incendis de contenidors, papereres i mobiliari urbà divers, i hi va haver 112 petits incendis de vegetació.

A Barcelona, 25.000 persones van gaudir de la revetlla a les platges, una xifra molt per sota de la del 2019, quan van ser 60.000 els barcelonins que van traslladar la festa a la platja. Aquest any ho van fer de manera lúdica i sense cap incident greu.

Un total de 405.515 vehicles van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les tres de la tarda de dimecres i les tres de la tarda d’ahir durant l’operació sortida de la revetlla de Sant Joan, segons el Servei Català de Trànsit (SCT).

LA XIFRA

857
persones
va haver de ser ateses pel Servei d’Emergències Mèdiques per patologies relacionades amb la revetlla.

Una agressió sexual i una d’homòfoba durant la nit

Una agressió sexual a Esplugues de Llobregat durant la nit de la revetlla va acabar amb una persona detinguda. Els Mossos d’Esquadra investiguen també una agressió homòfoba al districte de Gràcia de Barcelona. La parella de nois que van ser víctima de l’agressió van haver de ser traslladats a l’hospital per contusions i la policia busca els autors. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el Departament d’Igualtat i Feminismes van condemnar ahir les dues agressions. En el dispositiu policial de la revetlla es va detenir un total de 59 persones, xifra que representa un 31,4% menys respecte a l’any 2019. Pel que fa a detencions no relacionades amb la revetlla, se’n van produir 12, una menys que el 2019. Els Mossos van intervenir en una festa il·legal al carrer Veneçuela de Barcelona, que es va saldar amb 2 detinguts, 39 denunciats per incompliment de les mesures per combatre la Covid i 14 denunciats per drogues. En l’operació, la policia va comissar 1.000 euros i els aparells de música. Els Mossos busquen tres joves que van llançar, a Vic, un petard contra un cotxe que va acabar destruït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona