Societat

Centenars de persones es manifesten al centre de Barcelona per condemnar l’assassinat d’un jove gai a la Corunya

La concentració s’ha convertit en una marxa des de Sant Antoni fins a la Plaça Sant Jaume

Les entitats reclamen més campanyes i prevenció

Centenars de persones s’han manifestat aquest dilluns al centre de Barcelona per condemnar l’assassinat d’un jove gai a la Corunya  dissabte passat.

La mobilització ha arrencat cap a les vuit del vespre amb una concentració convocada per l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) i la Plataforma LGTBIcat a la cruïlla dels carrers Compte Borrell i Parlament de Barcelona. Centenars de persones han omplert la ‘superilla’ de Sant Antoni amb pancartes de rebuig a l’homofòbia i banderes i símbols del col·lectiu.
“Samuel, germà, nosaltres no oblidem”, “No passaran” o “Cap agressió sense resposta” han estat algunes de les proclames que s’han escoltat a l’acte.

Més tard la concentració s’ha convertit en una marxa que ha enfilat per l’Avinguda Paral·lel i ha acabat a la plaça Sant Jaume.

A la manifestació hi han assistit, entre molts altres, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i les conselleres de Drets Socials i d’Igualtat i Feminismes, Violant Cervera i Tània Verge.

En declaracions als mitjans, el president de l’Observatori, Eugeni Rodríguez, ha relacionat el crim amb l’augment dels discursos d’odi i homofòbia a Catalunya i Espanya. “És un fet molt tràgic. És un paradigma que no teníem fins ara. Estem parlant que a l’Estat espanyol tenim un assassinat per homofòbia”, ha constatat. “L’homofòbia mata i creiem que els poders públics han d’actuar immediatament perquè volem poder estar tranquils als carrers”, ha reclamat.

“Tenim clar que hi ha un brou de cultiu de l’extrema dreta”, ha indicat l’activista. Rodríguez ha lamentat que encara no s’hagi practicat cap detenció per l’assassinat de Samuel i ha reclamat “canviar l’imaginari de la impunitat”.

En aquest context, ha alertat que aquest any ja han registrat 113 incidències a Catalunya, algunes d’elles protagonitzades per persones joves. El portaveu ha reclamat a les administracions públiques que “hi posin fre” amb el reforç dels serveis que ofereixen les associacions i amb l’impuls de campanyes de conscienciació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins