Societat

La fiscalia demana quatre anys de presó per a Arantxa Sánchez Vicario per amagar patrimoni perquè no li embarguessin

Després d’un deute amb Hisenda i un banc, va fer servir una xarxa d’empreses i testaferros i va buidar els comptes

El deute d’Arantxa Sánchez Vicario amb l’Agencia Tributària va ser avalat i pagat per un banc espanyol, que alhora va rebre, l’abril i l’octubre del 2010, un total de 5,2 milions d’euros d’un banc estranger, que alhora li va demanar els diners a l’extennista.

En no cobrar, aquest banc estranger va interposar una demanda el març del 2011 contra l’esportista, que va acabar amb una sentència d’un jutjat d’Esplugues de Llobregat, el setembre del 2013, que condemnava Sánchez Vicario a pagar el deute.

La jugadora no va pagar i una interlocutòria del gener del 2014 va fer executar la sentència per valor de 7,5 milions d’euros, tenint en compte els interessos.

Segons la fiscalia, per evitar l’embargament de comptes i propietats, Sánchez Vicario i el seu aleshores marit, Josep Santacana, juntament amb altres cinc persones, van idear un pla per descapitalitzar-se i frustrar l’execució de la sentència.

Van buidar tots els comptes bancaris, van desaparèixer totes les quantitats que havia cobrat en procediments judicials contra els seus pares i altres persones, i fins i tot els diners cobrats, alguns de forma opaca, de part de mitjans de comunicació o en concepte de drets d’autor d’un llibre del 2010.

Santacana administrava diverses societats propietat de l’extennista, empreses que bàsicament gestionaven patrimoni immobiliari.

El matrimoni va decidir traspassar una vintena d’habitatges, places d’aparcament, terrenys i locals situats a diversos punts de Catalunya com Bellver de Cerdanya, Sant Feliu de Guíxols, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sitges, Sant Cugat del Vallès, Barcelona o Premià de Mar, i també Formentera. Les propietats van passar a una societat uruguaiana.

Els altres cinc investigats van actuar com a testaferros o mitjancers en aquestes societats i van facilitar el traspàs de les propietats a altres empreses fora d’Espanya.

Per tot això, la fiscalia demana quatre anys de presó i 8.640 euros de multa per a l’extennista i el seu marit per alçament de béns i insolvència punible, tres anys i mig de presó i 7.560 euros de multa per a uns altres quatre investigats com a cooperadors necessaris, i dos anys i nou mesos de presó i 7.200 euros de multa per al cinquè investigat.

A més, Sánchez Vicario i la seva parella hauran d’indemnitzar conjuntament el banc amb 6,1 milions d’euros. Els altres cinc acusats hauran d’indemnitzar l’entitat bancària amb un total de 12,3 milions d’euros.

També les set empreses relacionades amb els fets hauran d’indemnitzar el banc, com a responsables civils subsidiàries, amb un total de prop d’11 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS