Societat

Richard Branson agafa la davantera en la cursa del turisme espacial

El multimilionari britànic frega la frontera de l’espai amb l’aparell aeroespacial de Virgin Galactic

L’‘VSS Unity’ s’enlaira fins a uns 80 km per damunt de Nou Mèxic

El multimilionari britànic Richard Branson ha fregat aquest diumenge la frontera de la terra amb l’espai, a bord de l’avió VSS Unity de la companyia Virgin Galactic.

L’aeronau s’ha enlairat de la base Spaceport America cap a les 08.40 hora local (14.40 hora catalana) muntada sobre la nau propulsora VMS Eve i amb 6 tripulants a bord, inclòs el mateix Branson, fundador de la companyia.

L’avió, de mida similar a la d’un jet privat, s’ha separat de l’VMS Eve en arribar a uns 10.000 peus (poc més de 3 km d’altura) i ha continuat l’ascens en solitari fins a uns unes 50 milles sobre la superfície terrestre, on ha quedat durant uns minuts en una zona d’ingravidesa abans de tornar a la Terra.

La nau entrat així a la mesosfera, la capa de l’atmosfera situada per damunt de l’estratosfera, on arriben els globus meteorològics, i de la troposfera, on volen els avions comercials, però ha quedat per sota de la línia de Kármán, situada a 100 km per sota de la terra i establerta com el límit entre  l’atmosfera i l’espai.

El vol de Branson, amb el qual el magnat ha volgut avaluar l’experiència dels futurs clients dels vols espacials de Virgin Galactic, té lloc pocs dies abans que Jeff Bezos, el fundador d’Amazon, viatgi també a l’espai a bord de la nau New Shepard, construïda per la seva companyia Blue Origin.

El britànic s’avança així en la cursa pel transport aeroespacial de passatgers, en la qual competeix amb Bezos i amb el també multimilionari Elon Musk (Tesla i SpaceX), en la que ja s’anomena la “cursa espacials dels milionaris”.

De fet, Bezos ha criticat que el vol de l’VSS Unity no s’hauria de considerar espacial perquè no arriba a prou altura. “Només el 4% del món reconeix el límit de 80 km o 50 milles com el principi de l’espai. New Shepard vola per damunt de tots dos. És un dels molts beneficis de volar amb Blue Origin”, ha reivindicat Bezos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat