Societat

Estabilitzat l’incendi del Baix Llobregat

Una vuitantena de dotacions dels Bombers continuen a la zona per fer tasques de vigilància

Els veïns evacuats ja han pogut retornar a les seves cases

Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar vint minuts abans de les deu de la nit d’aquest dimecres l’incendi forestal que crema des de dimarts a la tarda als termes de Castellví de Rosanes i Martorell, al Baix Llobregat, segons ha informat el cos d’emergències.

Al llarg de la jornada d’avui dimecres el dispositiu s’ha dedicat a estabilitzar el perímetre de l’incendi i a remullar la zona interior ja cremada, on hi ha hagut algunes represes que s’han pogut controlar ràpidament. A última hora de la tarda només quedava un 5% i els Bombers confiaven poder rematar la feina al final del dia.

Els esforços dels Bombers s’han concentrat aquesta tarda en dues zones: una àrea de barrancs a tocar de la urbanització el Taió, per on el foc hauria pogut obrir-se a una zona forestal molt més gran. En aquest punt ha calgut  treballar amb maquinària pesada per facilitar l’accés dels efectius de Bombers. L’altra zona de preocupació ha estat un punt de l’incendi entre la B-23 i el peatge de l’AP7 a Martorell, on una represa ha cremat 6.000 metres quadrats, per bé que s’ha pogut controlar en uns 20 minuts amb el suport d’un parell d’avions de vigilància i atac.

Durant la tarda han participat en les tasques d’extinció sis mitjans aeris, que s’han retirat amb l’arribada de l’ocàs.

Un cop estabilitzat el foc, continuen treballant a la zona 84 vehicles terrestres, que s’aniran retirant  progressivament fins a quedar una dotació de 18 camions durant tota la matinada per fer tasques de vigilància.

Aquesta nit i matinada l’operatiu estarà amatent de l’evolució i de l’efecte que pugui tenir el pas d’un front de pluges a la zona, i que podria anar a associat a vent i turbulències prèvies a les precipitacions.

La previsió és tornar a repassar demà tot el perímetre amb el suport d’un helicòpter. Si es mantenen les condicions actuals de l’incendi, els Bombers el podrien considerar-lo controlat al vespre, passat el període crític de màxima insolació, entre migdia i les set.

D’altra banda, davant la bona evolució de l’incendi ja s’ha autoritzat que aquesta nit puguin dormir a les seves cases totes les persones que ahir van ser evacuades de diverses carrers i punts aïllats de Castellví de Rosanes.

Segons les estimacions del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat 195,7 hectàrees, de les quals 193,84 corresponen a terreny forestal. El terme amb més superfície afectada pel sinistre ha estat el de Martorell, amb 138,62 hectàrees). A Castellví de Rosanes el foc ha cremat 57,08 hectàrees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins