Societat

L’home que ha assassinat la seva parella a Sabadell tenia denúncies prèvies d’una antiga relació

L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol i se suma a una concentració de rebuig per a aquest dijous a la tarda

L’autor confés de l’assassinat de la seva dona a Sabadell tenia denuncies prèvies per agressions d’una antiga relació sentimental.

Així ho han confirmat fonts properes a la investigació, que detallen que la víctima mortal no havia presentat mai cap denúncia contra l’home.

La plaça Sant Roc de la ciutat ha acollit aquest dijous al migdia un minut de silenci en què hi han participat, entre d’altres, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i l’alcaldessa, Marta Farrés.

Totes dues han recordat que les víctimes de violència masclista disposen de xarxes de suport i acompanyament, i les han animat a fer-ne ús.

El govern local ha decretat tres dies de dol i se suma a la concentració prevista per aquest dijous a les 19.00 h.

Segons han explicat fonts properes a la investigació, l’home es va personar pels volts de les 23.30 hores a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Sabadell en companyia del seu advocat per confessar el crim i explicar que el cos de la seva parella estava amagat al domicili.

Precisament, els serveis d’emergències van accedir a l’immoble el mateix dimecres a la tarda després que la cosina de la germana de la víctima va desplaçar-se fins el pis, situat a la Rambla de Sabadell, en no saber res de la dona des de feia un parell de dies.

Els bombers van accedir pel balcó, i en la inspecció de l’habitatge, situat a la tercera planta, no hi van trobar cap indici que la dona podia trobar-se a l’interior.

Segons ha avançat RNE, l’home hauria declarat que el cos de la dona era a l’interior d’un bagul, i en un segon escorcoll, ja a la nit, el van trobar.

“No hi havia cap antecedent de denúncia prèvia de la víctima”, assenyala l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, de la mateixa manera que també ho han confirmat fonts del TSJC. Sí que n’hi havia, però, d’una relació anterior de l’home, segons han detallat les fonts consultades a l’ACN. El jutjat d’instrucció 5 de Sabadell té obertes diligències.

Setena víctima de 2021

Aquest feminicidi és el setè que es registra a Catalunya des de gener, una “expressió de màxima barbàrie”, segons ha detallat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

“Faig una crida a totes les dones que siguin víctimes de la violència masclista, no esteu soles, hi ha xarxes municipals i comarcals, aneu-hi i us prestaran suport i acompanyament”, ha afegit Verge.

Farrés, pel seu cantó, ha expressat el suport del consistori i de tota la societat a les dones que es torben en aquesta situació.

L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol que s’allargaran fins diumenge, temps en què les banderes del consistori romandran a mig pal.

D’altra banda, aquest vespre s’ha convocat una concentració a les 19h a la mateixa plaça Sant Roc, davant de l’Ajuntament, que ja han secundat diverses entitats de la ciutat i el mateix consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Agència Tributària de Catalunya destapa 286 milions de frau fiscal

barcelona
societat

Avancen dos setmanes la precampanya contra incendis a Collserola

BARCELONA
sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà