Societat

El curs universitari podrà començar amb el 70% de presencialitat a les aules

Cada centre educatiu establirà mesures concretes

Als laboratoris, així com als serveis de suport i d’administració, l’activitat presencial serà plena

El curs acadèmic 2021/22 a les universitats catalanes començarà amb un màxim del 70% de presencialitat segons el pla sectorial d’universitats aprovat pel Procicat i que ahir es va donar a conèixer. Les pràctiques i les avaluacions continuaran sent presencials i es manté per al curs vinent un model híbrid de docència presencial i virtual, però per primera vegada des de l’inici de la pandèmia el grau de presencialitat serà superior a la modalitat virtual. Aquest curs passat es va acabar amb un 50% de presencialitat.

El Departament de Recerca i Universitats va informar ahir que aquestes directrius seran vàlides sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeti. El pla s’aplicarà a totes les universitats, centres de treball, escoles de negocis i altres centres d’educació superior universitària que desenvolupen la seva activitat a Catalunya, però correspondrà a cada centre concretar-ne les mesures. En aquest sentit, el pla preveu que les universitats puguin flexibilitzar i desenvolupar en format virtual, si encara és necessari, les activitats acadèmiques presencials, de formació contínua o aquelles que estan dirigides a professionals.

En l’àmbit de la recerca i la transferència, també als laboratoris de les universitats, així com als serveis de suport i d’administració, s’habilita l’activitat presencial plena, sempre que es compleixin els aforaments vigents en cada moment i totes les activitats permeses es puguin dur a terme respectant les mesures higièniques i sanitàries i de distanciament físic establertes.

La mascareta continuarà sent obligatòria en espais interiors i en espais de treball d’ús públic o oberts al públic i es mantindrà la prohibició de beure directament de les fonts d’aigua. També es recorda la necessitat de disposar de contenidors específics als espais comuns dels edificis per a la recollida de residus derivats de les mesures de protecció individual com ara mascaretes i guants.

El pla sectorial d’universitats recomana que les reunions es duguin a terme de manera telemàtica sempre que sigui possible, especialment en el cas d’aquelles que comportin desplaçaments, i que les que s’hagin de fer de manera presencial compleixin amb totes les mesures de prevenció, sobretot la correcta ventilació dels espais.

Primera anul·lació d’una multa

Un jutjat contenciós administratiu de Barcelona ha suspès cautelarment una sanció de l’Ajuntament de Barcelona a una dona imposada durant el primer estat d’alarma per haver infringit les restriccions de mobilitat. El magistrat considera que en situació normal no hi hauria prou justificació per suspendre l’execució de la multa, però atesa la sentència del TC que anul·la el primer confinament domiciliari, suspèn la sanció de manera cautelar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona