Societat

Una de cada quatre entitats socials va tancar el 2020 amb pèrdues econòmiques

El 26,3% preveu tancar l’exercici del 2021 també amb números vermells, segons l’Anuari 2021 del tercer sector de La Confederació

Una de cada quatre entitats socials va tancar el 2020 amb pèrdues econòmiques, segons consta a la primera radiografia de l’Anuari 2021 del Tercer Sector Social de La Confederació. Un 71,3% van tancar en números vermells per tancament o suspensió de serveis o activitats, un 49,2% per sobrecostos, un 20,7% per altres causes, com disminució de donacions; i un 8,5% per places buides. D’altra banda, un 70,5% de les entitats socials catalanes han rebut algun tipus d’ajut extraordinari de les administracions públiques per pal·liar la pandèmia. Tot i això, en el 86,1% dels casos, els ajuts o mesures extraordinàries no han cobert la totalitat de la pèrdua d’ingressos. El 26,3% de les entitats preveu tancar també el 2021 amb números vermells.

El 88,7% de les entitats han rebut ajuts de la Generalitat i un 30,4% per part d’ens locals. Només un 6,9% de les entitats ha pogut cobrir la totalitat dels sobrecostos mitjançant els ajuts extraordinaris de l’administració per pal·liar els efectes de la covid.

L’informe apunta que durant el primer semestre del 2021 es manté l’efecte de la pandèmia. Així, el 71,5% de les entitats ha seguit suportant sobrecostos. La mitjana mensual d’aquests ha estat de 8.313 euros. D’altra banda, el 52,7% de les organitzacions ha continuat assumint una pèrdua d’ingressos a conseqüència del context. Uns 16.359 euros mensuals de mitjana.

El president de La Confederació, Joan Segarra, ha destacat l’esforç importantíssim de les entitats per estar a primera línia de la pandèmia atenent els més vulnerables. Ha afegit que això s’ha fet assumint uns costos que serà “difícil recuperar”, amb uns ajuts “insuficients”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot