Societat

Barcelona refà el subsol pels aiguats del canvi climàtic

El col·lector de la Diagonal es dobla per ampliar-ne la capacitat

La infraestructura actual és de finals del segle XIX

Dins del col·lector que discorre pel subsol de l’avinguda Diagonal de Barcelona per recollir les aigües pluvials dels barris de muntanya hi pot cabre, tranquil·lament, un camió de dimensions importants. És una galeria molt gran, amb un amplada de 5,5 metres i una altura de 3,6, però tot i això és insuficient per entomar tota l’aigua que es precipita els dies de gran pluja torrencial, cada cop més freqüents a causa dels efectes del canvi climàtic.

Per resoldre aquesta mancança s’està duent a terme el desdoblament de tot el col·lector entre Verdaguer i Francesc Macià, i la primera fase de les obres, entre el carrer Girona i el passeig de Sant Joan, s’acabarà a finals de desembre. Actualment els treballs per construir la nova galeria, de 3 per 3,5 metres, estan molt avançats i s’ha pràcticament enllestit el tram central de l’obra. Ara es faran els dos extrems, per a l’entrada de l’aigua a la confluència del carrer Girona amb la Diagonal i, per a la sortida, amb la conducció de l’aigua a través d’una rampa que salvarà un desnivell de deu metres fins a un gran dipòsit de contenció i regulació que hi ha al subsol del passeig de Sant Joan.

La falta de capacitat del col·lector actual fa que quan cauen grans quantitats d’aigua es col·lapsi i surti l’aigua pels embornals del barri de Gràcia a causa de la incapacitat d’engolir tota la pluja. El barri de Fort Pius, a la dreta del passeig de Sant Joan, també queda perjudicat per aquesta mancança que ara es corregirà. Els càlculs que s’han fet permetran que la xarxa de col·lectors assumeixi sense problemes el volum d’aigua d’una pluja torrencial de 10 anys de període de retorn.

I després, les vies del tramvia

Les obres del col·lector són la prèvia a la construcció del tramvia pel tram central de la Diagonal, de moment des de les Glòries fins a Verdaguer. Un cop es tanqui la rasa que ara hi ha oberta a l’avinguda començaran les obres de construcció de la via del tramvia. El mateix procés s’haurà de fer per portar el tramvia fins a Francesc Macià. Primer el col·lector i després les vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona