Societat

La factura de l’aigua a Catalunya és un 23% més cara respecte a la mitjana espanyola, segons Facua

Barcelona és la ciutat amb l’aigua més cara, mentre que Girona és la més barata

La factura de l’aigua a Catalunya és un 23% més cara respecte a la mitjana espanyola. Segons un estudi presentat aquest dijous per Facua, el preu mitjà de l’aigua a Catalunya per un consum de 13 metres cúbics mensuals és de 25,47 euros, un import superior als 20,66 euros al conjunt de l’Estat.

En cas que el consum baixi a nou metres cúbics, la factura mensual baixa a 16,23 euros, un 9% superior a la mitjana espanyola. Barcelona és la ciutat catalana amb l’aigua més cara, amb diferències de preu que poden arribar al 61% en comparació a la mitjana espanyola.

Per altra banda, Girona és la capital catalana amb la factura més baixa, amb preus que poden arribar a ser un 30% inferiors en comparació a la mitjana estatal.

En concret, el preu de l’aigua a Barcelona per un consum mensual de nou metres cúbics és de 20,39 euros, un 37% més respecte a la mitjana. En cas que el consum pugi a 13 metres cúbics, la factura mensual ascendeix a 33,22 euros, un 61% més.

A continuació apareix Lleida amb una factura mitjana de 18,01 euros mensuals per un consum de nou metres cúbics i de 26,24 euros per un consum de 13 metres cúbics. En el primer cas, les diferències en comparació a la mitjana espanyola són del 21%, mentre que en el segon passen a ser del 27%.

També per sobre la mitjana espanyola es troba Tarragona, amb una factura de 16,19 euros per un consum de nou metres cúbics (+9% respecte a la mitjana) i de 23,92 euros per un consum de 13 metres cúbics (+16%).

L’única capital de província que es troba per sota els preus que marca el conjunt de l’Estat és Girona. La factura a la ciutat és de 10,35 euros mensuals per un consum de nou metres cúbics (-30%) i de 18,5 euros mensuals per un consum de 13 metres cúbics (-10%).

Diferències de fins al 479%

L’estudi de Facua, que inclou un total de 57 espanyoles, ha observat diferències en el preu de la factura de la llum de fins al 479%. León és la ciutat on l’aigua és més barata, amb un preu de 4,84 euros al mes- tant per un consum de nou metres cúbics com per un de 13 mestre cúbics-, mentre que Ceuta és la més caram, amb una factura mitjana de 28,04 euros per consums de nou metres cúbics al mes i de 34,74 euros per consum de 13 metres cúbics.

Aquestes diferències es tradueixen en una diferència anual de 278,5 euros -abans d’impostos- per a consums de nou metres cúbics i de fins a 329,33 euros per a consum de 13 metres cúbics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona