Societat

Càmpings, cases rurals i hotels de Lleida, a tocar del 100%

La demarcació de Lleida, sobretot el Pirineu, pot arribar a la mateixa ocupació del 2019, que va ser de rècord històric

Pràcticament el 90% dels turistes són d’altres comarques de Catalunya

La demarcació de Lleida, especialment el Pirineu, podria arribar a unes xifres d’ocupació com les del 2019, que van ser de rècord històric (es calcula que entre hotels, càmpings, turisme rural i apartaments turístics fa dos anys es va arribar als 565.000 viatgers i 1.428.000 pernoctacions). Aquest agost hotels, càmpings i cases rurals arribaran a una ocupació que “podria aproximar-se fins i tot al 100%”, segons ha informat el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. La natura, la cultura, la possibilitat de fer rutes esportives i un ventall d’activitats per al públic familiar –i, per descomptat, l’avenç de la vacunació– han fet que per segon any consecutiu aquestes comarques hagin estat les escollides per a les vacances de milers de catalans, encara amb por de viatjar a l’estranger. Segons el sector, el 90% dels turistes a la demarcació de Lleida són catalans.

Juli Alegre, coordinador del patronat, remarca en un comunicat que l’èxit de la campanya estiuenca rau en bona part en el fet que “la nostra destinació s’ha especialitzat en natura, salut i família”, i recorda que des del 2018 “el pla estratègic del turisme de Lleida va apostar per reforçar-lo com a destinació ecològica i sostenible”, que és el que busquen molts visitants. També s’espera un setembre amb bons resultats.

L’Estat es manté a la llista taronja anglesa

El govern britànic, que dimecres al vespre va actualitzar la llista de països que formen part de les seves llistes verda, taronja i vermella, va mantenir l’Estat espanyol de color taronja, cosa que significa que els turistes britànics vacunats poden continuar venint sense fer quarantena en tornar a casa seva. Aquesta és una bona notícia per al sector turístic, sobretot per als hotelers del litoral que va de Lloret a Salou, que en depenen molt. El sector temia que, a causa del fort impacte que està tenint a casa nostra la variant delta del virus, l’Estat espanyol entrés a la llista vermella. No ha estat així i els britànics en tornar al seu país només hauran de presentar un test d’antígens negatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES