Societat

Drets vol crear una xarxa de cases per a menors víctimes d’abusos sexuals

La consellera Cervera avança que el pla inclouria onze habitatges

Es preveu que n’hi hagi un per vegueria

L’objectiu és crear un entorn segur per a l’infant

El govern preveu obrir un total d’onze “cases dels infants” per atendre en un únic espai de manera integral menors que han estat víctimes d’abusos sexuals. La primera casa ja es va posar en marxa a Tarragona el 2020 com a part d’una prova pilot i ara es vol estendre arreu del territori català. Segons explicava la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, en una entrevista al diari Ara, la voluntat és desplegar-ne un total d’onze, almenys una per vegueria.

El projecte s’assimila al model nòrdic Barnahus, promogut per l’organització Save the Children. L’objectiu és evitar posar els menors en el focus i que es puguin sentir doblement víctimes, per la qual cosa es facilita que instàncies com la policia, el jutjat, el servei d’infància o el centre mèdic els atenguin en un únic espai. Segons Cervera, aquest és un dels programes concrets que podran veure la llum amb l’arribada de fons europeus, concretament amb el paquet “social” d’uns 400 milions d’euros que permet inversions fins al 2023.

En l’entrevista, la consellera afirma que estan a punt de signar el conveni amb Madrid per al traspàs dels diners i ja estan treballant en diverses convocatòries. A banda de les cases dels infants, també es preveuen inversions en habitatges, concretament en residències, i una convocatòria destinada als ajuntaments per fer accessibles els edificis públics de Catalunya. Aquesta partida dedicada a l’habitatge també s’elevaria a uns 400 milions d’euros.

Entre altres projectes, la consellera també va assenyalar la necessitat de construir una xarxa d’albergs per donar cabuda a les persones que d’un dia per l’altre es troben dormint al carrer perquè han quedat sense casa. Ampliar les actuacions adreçades al sensellarisme que formen part del contracte programa amb els ajuntaments és un altre dels objectius de la conselleria. Es portaria a terme a través d’un conveni de col·laboració amb els més de 20.000 habitants i consells comarcals. “Totes les ciutats importants haurien de tenir algun alberg per atendre situacions d’urgència, ja no només per a les persones que no tenen llar, sinó també per a les que en un moment puntual ho necessitin, per exemple, per fer aïllaments” a causa de la pandèmia.

LA XIFRA

400
milions
d’euros provinents dels fons europeus destinats a actuacions socials anirien a la xarxa de cases per a infants.

LA FRASE

Hi ha falta de pisos socials i hem de recórrer a la recerca de pisos a través del tanteig i retracte
Violant Cervera
consellera de drets socials

LA DATA

2023
Any
límit en què s’acabaran les inversions mitjançant els fons europeus.

La compravenda d’habitatge arriba al nivell del 2019

La compravenda d’habitatges a Catalunya es va situar al juny per sobre dels nivells previs a l’esclat de la crisi de la Covid-19. Durant el sisè mes de l’any, el país va registrar 13.595 operacions, un 19,3% més respecte al mateix període del 2019 i un 80,2% més en comparació amb l’exercici anterior. Segons explica el Col·legi de Registradors de la Propietat, el creixement es deu a un increment de l’activitat vinculada a la recuperació econòmica, així com a un alentiment del mercat el 2019 després de la posada en marxa de la llei reguladora dels contractes de crèdit immobiliari. Al conjunt de l’Estat es van registrar 94.330 compravendes, un 23% més respecte al juny del 2019 i un 83,6% en comparació amb l’any passat. En paral·lel, també es va incrementar el nombre d’hipoteques. Durant el juny, a Catalunya se’n van signar 7.311, un 13,9% més en comparació amb el mateix període del 2019 i un 29% més respecte a l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós