Societat

Ribera nega que el preu de la llum es pugui solucionar amb un decret: “És demagògia barata”

Echenique va afirmar que es podia limitar el preu de l’energia de forma immediata amb una publicació al BOE

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha negat que l’escalada del preu de la llum es pugui solucionar “d’un dia per l’altre amb una publicació al BOE d’alguna cosa màgica”. “Qui ho digui o bé no en té ni idea o està fent demagògia barata”, ha afirmat aquest divendres en una entrevista a La Sexta.

El portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, va dir ahir dijous a la nit a la Cadena SER que el govern espanyol podia limitar el preu de l’energia de forma immediata amb un decret.

Ribera ha criticat que dir això és “generar una falsa expectativa” i ha ironitzat que, per abaixar el preu de la llum amb un decret, caldria “fer una mena de ‘Brexit’ del mercat europeu de l’electricitat” o “decidir que prescindim del gas natural o altres fons d’energia”. “El mercat majorista funciona com funciona”, ha dit Ribera.

La titular de Transició Ecològica ha defensat que cal prendre mesures estructurals per transformar el sistema energètic. Ribera ha insistit que el govern espanyol ja està treballant en aquesta direcció en paral·lel a les mesures de curt termini que ha pres en l’àmbit fiscal, però ha avisat que es preveu que els preus alts es mantinguin en els pròxims mesos.

Empresa pública d’hidroelèctriques

Ribera ha explicat que el govern espanyol estudia com gestionar les concessions d’hidroelèctriques quan vencin i ha apostat per fer-ho de forma “centralitzada i organitzada” amb “independència de si la gestió pot ser portada en alguns casos per empreses privades” o si es fa amb “gestió directa per part d’una empresa pública o confederacions hidrogràfiques”.

En tot cas, la vicepresidenta ha dit que cal canviar les clàusules concessionals perquè les que hi ha actualment ja no s’ajusten a la realitat.

Ribera ha explicat que en els pròxims dos anys vencen dues concessions de més de 20 mWh i que al llarg d’aquesta dècada ho fan més de dues-centes, la majoria de les quals són petites.

El PP ha carregat contra el govern espanyol pel preu de la llum i l’ha acusat “d’incompetent”. El vicesecretari de Participació del PP, Jaime de Olano, ha dit que l’empresa pública és una “cortina de fum” i ha instat La Moncloa a proposar solucions “reals”. Els populars han exigit la compareixença de Ribera al Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA