Societat

Un jutjat de Ceuta ordena suspendre la repatriació al Marroc de nou menors immigrants

La interlocutòria conclou que el govern espanyol no ha complert els requisits per retornar-los

Dues entitats havien demanat aturar l’expulsió de 12 menors, però tres ja han estat repatriats

El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Ceuta ha ordenat aquest dilluns “suspendre” la repatriació al Marroc de nou menors estrangers no acompanyats, segons una interlocutòria a la qual ha tingut accés aquest diari.

La justícia argumenta que el govern espanyol no ha complert amb els requisits exigits per retornar-los, ja que “ni s’ha incoat expedient administratiu, ni s’ha dictat cap resolució en relació amb la repatriació de menors”, sinó s’ha limitat a apel·lar a l’acord subscrit el 2007 amb el Marroc per a la prevenció de l’emigració il·legal de menors no acompanyats. El jutjat, però, recorda que aquest tractat especifica que les autoritats han de resoldre sobre el retorn d’un menor al seu país “amb observança estricta de la legislació espanyola, les normes i principis del dret internacional i d’allò establert a la Convenció sobre els Drets dels Nens”.

En aquest sentit, subratlla que la legislació vigent “només permet la devolució de majors d’edat que es trobin il·legalment al nostre país, sense la tramitació del corresponent expedient administratiu, quan es tracti d’estrangers que ja haguessin estat expulsats i contravinguin la prohibició d’entrada a Espanya” o que pretenguin entrar il·legalment al país. La interlocutòria conclou que aquesta situació “de forma evident no concorre en el present cas”.

El jutjat ha estimat la petició de mesures cautelars presentada per l’Associació Coordinadora de Barris per al Seguiment de Menors i Joves i la Fundació Raíces d’aturar cautelarment l’expulsió de nou menors, del grup que va entrar a la ciutat autònoma durant la crisi del passat mes de maig. La petició inicial de les entitats era per a dotze menors, però tres ja han estat expulsats.

En un comunicat, les entitats que han recorregut han confirmat que la justícia ha estimat la mesura cautelar urgent a la qual la fiscalia no s’ha oposat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona