Societat

TSJC avala limitar reunions a 10 persones i actes de culte a un 70% d’aforament

Des de la mitjanit d’avui deixaran de tenir confinament nocturn les 19 localitats catalanes que estaven sotmeses a la restricció

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la petició del Govern per prorrogar una setmana més la limitació de reunions a un màxim de 10 persones, així com l’aforament del 70% en actes religiosos el mateix dia en què decau el toc de queda a tota Catalunya.

En una interlocutòria, l’alt tribunal català ha donat el vistiplau a la pròrroga de les restriccions que va sol·licitar la Generalitat per contenir la pandèmia, després d’haver rebutjat fins a dues vegades la petició de l’executiu per estendre el toc de queda en municipis amb alta incidència de coronavirus per considerar que, a causa de la millora de les dades epidemiològiques, no és una mesura sanitària, sinó d’ordre públic que limita drets.

Per això, des de la mitjanit d’avui deixaran de tenir confinament nocturn les 19 localitats catalanes que encara estan sotmeses a aquesta restricció, tot i que en el conjunt del territori es mantindrà la limitació de reunions i trobades familiars i socials a no més de 10 persones, tant en l’àmbit públic com a privat, i l’aforament al 70% en actes religiosos i cerimònies civils, amb un màxim d’entre 1.000 i 3.000 assistents.

Per al TSJC, les restriccions requerides per la Generalitat estan “degudament justificades” i, a més, l’”afectació de drets i llibertats no és severa”, tal com sosté també el ministeri fiscal en el seu pronunciament sobre les mesures sol·licitades.

En la seva resolució, la Sala Contenciosa del TSJC recolza l’informe de l’Agència de Salut Pública, que indica que malgrat la millora dels índexs epidemiològics en els últims dies, la “tensió mantinguda en el sistema sanitari impacta sobre l’activitat ordinària programada”.

A més, ressalta que del total de brots de Covid actius, el major percentatge es dona en l’àmbit familiar (29,5%), seguit de les residències geriàtriques (20,8%) i l’àmbit social (19,5%), la qual cosa motiva que el TSJC avali limitar les reunions a un màxim de deu persones.

Dilluns passat, el TSJC va rebutjar per segona vegada la petició del Govern de mantenir el toc de queda als municipis amb més incidència acumulada, en concret, per a Barcelona i 61 poblacions més, per la qual cosa la Generalitat va desestimar buscar l’aval de la justícia a aquest restricció de la mobilitat i només va demanar al TSJC limitar les reunions a un màxim de 10 persones i els actes religiosos i civils a un 70% del seu aforament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat