Societat

L’oci nocturn exigeix reobrir un cop ha decaigut el toc de queda i millora la situació epidemiològica

La patronal Fecasarm torna a impugnar la pròrroga de les restriccions davant el TSJC

El president de la Generalitat aposta per mantenir el gruix de les mesurs anticovid

El sector de l’oci nocturn de Catalunya han intensificat aquest divendres el clam per reobrir discoteques i locals musicals un cop ha finalitzat el toc de queda i s’ha confirmat la millora de la situació epidemiològica per la Covid-19 a Catalunya.

Una de les patronals, Fecasarm, ha impugnat de nou davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la nova pròrroga de les restriccions durant set dies més.

La nova impugnació s’ha presentat quan el TSJC acaba de desestimar les mesures cautelars urgents sol·licitades per la patronal contra la pròrroga aprovada el 19 d’agost, tot i que el tribunal ha donat dos dies de termini a la Generalitat per defensar les seves mesures abans de tornar a pronunciar-se.

Els locals d’oci nocturn consideren que han millorat les dades epidemiològiques, amb menys persones hospitalitzades i ingressades a les UCI’s, i que aquest és l’últim cap de setmana de temporada alta d’estiu, una oportunitat per als locals d’oci “per remuntar una mica la seva dramàtica situació econòmica”.

Fecasarm ha demanat que, en els municipis amb una incidència inferior a 250 casos per 100.000 habitants, les activitats de restauració puguin obrir fins a la una de la matinada, amb 30 minuts més de marge per desallotjar i que les activitats recreatives musicals a l’aire lliure puguin funcionar fins a les 03:30 hores amb mitja hora també per desallotjar.

El mateix recurs sol·licita que se suspengui la pròrroga del tancament dels espais interiors de les activitats recreatives musicals. A més, planteja que es redacti una norma que reguli l’accés als locals d’oci condicionat a un test previ negatiu de Covid-19, la pauta completa de vacunació o a demostrar que s’ha passat la malaltia.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reiterat aquest divendres que és partidari de mantenir “el gruix” de les mesures anti-Covid perquè encara no han baixat els ingressos hospitalaris i a les UCI’s.  

“Queda molta feina per fer”, ha afirmat Aragonès durant una visita a Puigcerdà (Cerdanya). El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que ha acompanyat el president, ha tornat a fer una crida perquè els ciutadans es vacunin. Argimon ha apuntat que estudien si farà falta que les persones grans o amb patologies severes rebin una tercera dosi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat