Societat

Un nen de 10 anys resulta ferit greu en un accident de ferri a Eivissa

Un vaixell que cobreix la ruta amb Formentera topa amb un illot quan navegava a gran velocitat

La majoria de ferits ja han rebut l’alta

Un ferri que cobreix la ruta entre Eivissa i Formentera ha xocat aquest dissabte a la nit contra un illot. Més d’una vintena de persones han resultat ferides de diversa consideració, entre les quals un menor de 10 anys que ha estat traslladat a Son Espases en estat greu.

Els fets han passat cinc minuts abans de les deu de la nit, quan un vaixell de la naviliera alemanya FRS que cobreix la ruta de les Pitiüses ha embarrancat contra un dels illots des Malvins. A bord del ferri hi havia 48 persones moment de l’accident, entre passatge i tripulació.

Dos ferits greus i 7 menys greus han estat evacuats en helicòpter fins a l’hospital Can Misses, a Eivissa. Un menor de 10 anys ha estat evacuat a la UCI pediàtrica de l’hospital Son Espases de Mallorca per la gravetat de les lesions patides. El conseller de Mobilitat, Josep Marí Ribas, ha assegurat aquest migdia que el menor es troba “estable dins la gravetat”.

La resta de persones ha estat traslladada al port en una embarcació de Salvament Marítim. Una vegada a terra, 10 ferits en estat lleu han estat derivats a Can Misses i 6 més a la Clínica del Rosari, també lleus. La majoria dels afectats ja han rebut l’alta, entre els quals un menor de 12 anys que també ha patit ferides greus. A Can Misses només queden 3 persones, dos homes de 41 anys i una dona de 32 amb diferents politraumatismes de caràcter lleu.

El capità marítim d’Eivissa i Formentera, Luís Gascón, ha informat que no s’ha registrat “cap contaminació” arran de l’accident i confia que “tot anirà bé” perquè tenen “experiència acumulada en aquest sentit”, tot i que ha advertit que l’“emergència continua”.

Sobre les possibles causes del succés, Gascón ha assenyalat que ara mateix hi ha un “vel de prudència” perquè l’accident pot implicar responsabilitats “fins i tot penals”. Una vegada acabi la fase d’emergència, es depuraran les responsabilitats “administratives i penals”, ha afegit.

Sí que ha apuntat que la velocitat del ferri en el moment de l’accident era “elevada” però normal per a un vaixell de passatgers en navegació. “Era una velocitat tremenda, l’impacte ha estat molt gran per al passatge i la tripulació, que han passat por”, ha dit.

El capità ha assenyalat que aquest ha estat un “any dur” d’accidents de ferri a les Pitiüses, però ha precisat que el d’aquesta nit ha estat un cas “a part” de la problemàtica de la congestió de tràfic marítim a l’arxipèlag, ja que “era una situació de navegació en aigües lliures, sense densitat de trànsit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet