Societat

El govern presenta al TSJC la justificació de les restriccions a l’oci nocturn

L’executiu defensa que permetre activitats que incentivin la interacció social és “un error” amb “conseqüències nefastes” per a tota la societat

La Generalitat descarta donar cap pas en aquest sentit en els propers dies i recorda que encara hi ha gairebé 400 persones a les UCI per la Covid-19

El govern de la Generalitat ha presentat aquest dimarts les al·legacions per justificar les restriccions a l’oci nocturn i la restauració que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) li va reclamar divendres passat.

Malgrat que va desestimar les mesures cautelars urgents sol·licitades pel sector de l’oci nocturn contra la pròrroga de les restriccions que afecten els horaris de la restauració i als interiors de discoteques, el TSJC va donar un termini de dos dies a la Generalitat per defensar les seves mesures.

“Les experiències anteriors ens han corroborat que donar passes endavant que incentivin un augment de la interacció social és un error que comporta conseqüències nefastes per a tota la societat, i per tant les al·legacions van en aquesta línia. No es considera en aquests moments que el context actual permeti, segons les indicacions del Procicat i dels experts en salut, aquesta reobertura de l’oci nocturn”, ha indicat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al consell executiu.

La portaveu ha reiterat la posició expressada ahir pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que van descartar reobrir l’oci nocturn fins que no millori molt més la situació hospitalària per evitar una “desescalada ràpida” que afavoreixi l’esclat d’una sisena onada de la Covid-19 a Catalunya.

“El govern no contempla l’obertura immediata de l’oci nocturn ni tampoc es planteja a aquestes hores cap pas endavant que es pugui demostrar precipitat en els propers dies”, ha remarcat Plaja. “Ja portem cinc onades i el que hem viscut fins ara ens serveix per tenir clar que es requereix molta prudència i molt poca precipitació a l’hora de prendre decisions”, ha reblat.

I tot reconèixer que la situació és ara “millor” que la del mes de juliol, la portaveu ha advertit que hi segueix havent prop de 400 persones ingressades en estat crític per la Covid-19 als hospitals catalans



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona