Societat

Pugen a quatre les víctimes mortals de l’Ida als EUA

Dues persones han mort aquesta nit en un accident de trànsit per un esvoranc en una autovia provocat pel temporal a Mississipí

Es preveu que el balanç pugui augmentar a mesura que avancin les tasques de cera i rescat a zones inundades i aïllades pel pas de l’huracà

Almenys quatre persones han mort als Estats nord-americans de Louisiana i Mississipí després del pas de l’huracà Ida, mentre continuen els treballs de cerca i rescat de possibles víctimes, especialment a zones inundades i aïllades on algunes persones es van resistir a evacuar.

Dues persones han mort i deu han resultat ferides la nit del dilluns a prop a Lucedale (Mississipí) a causa d’un accident provocat per un gran esvoranc en una autovia, en el qual han estat implicats set vehicles. Els cotxes han caigut en un clot d’uns sis metres de llarg per uns 15 de profunditat causat pel pas d’Ida. Les autoritats, que no han identificat les víctimes, han detallat al canal CNN que l’esfondrament ha estat possiblement conseqüència de les pluges.

Una altra de les víctimes mortals de l’huracà, que va tocar terra aquest diumenge al sud de Louisiana, és un home que es va ofegar quan es desplaçava amb el seu vehicle per una via inundada a Nova Orleans. El departament de Salut de Louisiana ha explicat que el conductor, al qual no ha identificat, ha mort a prop de l’autopista I-10 i el bulevard West End.

L’agència ja va anunciar diumenge la mort d’un altre home, de 60 anys, arran de la caiguda d’un arbre al seu habitatge, al comtat d’Ascencion, a l’àrea metropolitana de Baton Rouge, la capital de Louisiana.

Tant el president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden, com el governador de Louisiana, John Bel Edwards, van advertir ahir dilluns que es preveuen més víctimes mortals a causa del cicló a mesura que avancin les tasques de cerca i rescat, especialment en zones que han quedat aïllades per les inundacions.

El sotsgovernador de Louisiana, Billy Nungesser, ha dit avui al canal NBC que moltes persones s’han quedat a zones que han estat devastades per les inundacions, com Grand Isle i Latiffe.

L’huracà Ida, que en les últimes hores ha perdut intensitat i ara és una depressió tropical, ha deixat inundacions, apagades, àrees completament aïllades, destrucció d’infraestructures i bloquejos viaris.

La zona més afectada és el sud-est de Louisiana, Estat en el qual almenys 1,1 milions de clients continuen aquest dimarts sense electricitat, incloent tota la ciutat de Nova Orleans. La manca del servei, que en algunes àrees es preveu trigarà dies en fins i tot setmanes a ser restaurat, preocupa les autoritats locals a causa de la calor i la saturació d’hospitals per la pandèmia de coronavirus.

El governador Edwards ha assegurat que l’impacte “catastròfic” del cicló suposarà una recuperació a llarg termini.

L’Ida va tocar terra per primer cop cap al migdia de diumenge a Port Fourchon, un port petrolier a l’extrem sud de Louisiana, i va fer-ho per segon cop molt prop d’allà, a Galliano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona