Societat

La Fecasarm lamenta la decisió del TSJC: “Només quedarà l’oci descontrolat”

La patronal reconeix que se sent “decebuda” i es planteja recórrer a la resolució judicial

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha lamentat la decisió que ha pres aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha rebutjat les mesures cautelars per reobrir l’oci nocturn més enllà de les 00.30 h. El secretari general de la patronal, Joaquim Boadas, ha assegurat que el sector acatarà la decisió, però que en cap cas la comparteix, i afegeix que aquesta continuarà afavorint la celebració “generalitzada” de botellons i festes il·legals a tot Catalunya. “Només quedarà l’oci nocturn descontrolat”, comenta. La patronal reconeix que se sent “decebuda” i es planteja recórrer a la resolució a través d’un recurs de reposició.

Segons Boadas, és “preocupant” que els mateixos criteris que s’han tingut en compte per aixecar el toc de queda a Catalunya no puguin ser utilitzats per flexibilitzar l’oci nocturn. “Si es flexibilitzen les restriccions de drets fonamentals per una millora dels indicadors, aquesta millora també ha de beneficiar a les restriccions d’altres drets”, ha subratllat.

Novament, el secretari general de la Fecasarm ha exigit a la Generalitat que modifiqui el pla d’actuació dins el sector de l’oci nocturn per garantir la seguretat a les sales de ball i discoteques. Una de les mesures més destacades passa per restringir l’entrada als locals a totes aquelles persones que no presentin un test negatiu, que no hagin passat la malalta o que no tinguin la pauta de vacunació completa.

Finalment, Boadas ha demanat al Govern que impulsi una nova línia d’ajudes per a l’oci nocturn, que fins ara han estat “molt minsos”. “Només s’han aprovat ajudes per 40 milions quan les pèrdues han estat de 5.500 milions”, ha destacat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot